Legătura lui Adrian Năstase cu Nelu Ploieșteanu. ”Mă uit la fotografii... Spune totul despre ce înseamnă o muzică pornită din sufletul românesc”

foto Antena 3
foto Antena 3

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a vorbit despre maestrul muzicii lăutărești, Nelu Ploieșteanu, ucis de COVID-19. 

”În drumurile mele de parlamentar de Mizil, mergeam foarte des în Ciorani, acolo unde s-a născut Nelu Ploieșteanu și, într-un fel, legătura cu Prahova este o legătură care nu a însemnat doar un loc geografic, de unde să ne tragem rădăcinile, ci și o punte către un loc de aici din București, restaurantul Perla din Dorobanți, unde-l ascultam de multe ori, l-am admirat și unde am discutat cu el despre proiectul cărții minunate, care ni l-a arătat într-o istorie complicată, pornind cu o viață grea și care l-a făcut să fie absolut... mă uit la fotografiile pe care le pierdusem din memorie și care mă bucură foarte mult, cred că erau chiar la lansarea cărții pe care am finanțat-o, ”Nelu Ploieșteanu, lăutarul inimii”, un titlu atât de fericit, care spune totul despre ceea ce înseamnă o muzică pornită din adâncuri, din sufletul românesc, care ne-a bucurat ani de zile și care ne va bucura în continuare. Să-i păstrăm o amintire frumoasă și să-l ascultăm” a spus Adrian Năstase, la Antena 3, în emisiunea ”De-a viața ascunselea”. 

Îndrăgitul maestru lăutar Nelu Ploieșteanu a murit, vineri, în urma luptei cu COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel