EXCLUSIV  Legătura dintre Papa Emerit Benedict al XVI-lea şi România. Ciachir: Îi scria anual scrisori de felicitare de mână, nu tipizate

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Scriitorul şi publicistul Dan Ciachir a spus care a fost legătura dintre Papa Emerit Benedict al XVI-lea şi România. 

Joseph Ratzinger, în vârstă de 95 de ani, a murit astăzi, 31 decembrie 2022, anunță Vaticanul. „Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican. Informaţii suplimentare vă vor fi comunicate cât mai curând posibil”, a transmis directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Dan Ciachir a spus, într-o intervenţie exclusivă pentru DC NEWS, care a fost legătura fostului Suveran Pontif cu România. 

"De la sfârşitul anului 1979, începutul anului 1980, a funcţionat o comisie de dialog ortodoxo-romano-catolică, care a dus la apropierea celor două Biserici. S-a spus să se vadă şi ce ne apropie, nu doar ce ne desparte. Din această comisie făcea parte profesorul, pentru că nu era încă în ierarhie, Joseph Ratzinger. Din latura românească, făcea parte părintele Dumitru Stăniloaie. El reprezenta Biserica Ortodoxă în general, atenţie, nu doar pe cea Română. 

L-am auzit mai puţin pe părintele Stăniloaie vorbind despre acest lucru, pentru că nu se lăuda, dar fiica lui spunea că profesorul Ratzinger trimitea de toate sărbătorile felicitări scrise de mână, nu tipizate, cum se fac astăzi. Îi şi aprecia părintelui Stăniloaie limba germană pe care o vorbea, avea o preţuire în acest sens. 

Ulterior, Joseph Ratzinger a intrat în ierarhie, a devenit arhiepiscop de Munchen şi apoi cardinal la Vatican. Dar asta este o dovadă a apropierii sale faţă de noi, prin preţuirea pe care i-o purta părintelui Stăniloaie", a precizat Dan Ciachir. 

Dan Ciachir a spus şi care a fost principala diferenţă între Papa Emerit Benedict al XVI-lea şi Papa Francisc. CITEŞTE AICI MAI MULTE

VEZI ŞI Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit. Mesaje de omagiere din toată lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel