Lecție de supraviețuire. Șapte zile doar cu apă de izvor

O femeie din Statele Unite a supravieţuit şapte zile cu apă de izvor după ce a căzut cu maşina de pe o stâncă.

Tânăra, originară din Oregon, care a fost salvată după ce a căzut în gol cu maşina de pe o faleză şi a supravieţuit timp de şapte zile la baza stâncii bând apa care se prelingea pe stânci şi-a povestit tragedia într-un mesaj publicat pe Facebook, relatează CNN.

În ciuda faptului că suferit răni în urma accidentului, ea a trecut cu bine peste săptămâna înspăimântătoare petrecută la baza stâncii fredonând melodiile preferate, visând cu ochii deschişi la felurile de mâncare cu care se va delecta după ce va fi găsită şi colectând apa proaspătă care se prelingea pe stânci cu ajutorul unui furtun de la radiatorul maşinii.

La baza unei stânci de 60 de metri

Angela Hernandez, în vârstă de 23 de ani, din Portland a fost găsită vineri de doi excursionişti care au observat automobilul deteriorat, parţial scufundat în apă, la baza unei stânci de 60 de metri din zona Big Sur, potrivit informaţiilor oferite sâmbătă de John Thornburg, purtător de cuvânt al şerifului din Monterey, citat de Reuters.

Dispariţia femeii a captat atenţia publicului după ce vehiculul său a fost observat ultima oară la 6 iulie de o cameră de supraveghere dintr-o staţie de benzină aflată la circa cincizeci de mile de locul în care a fost găsită. Când a fost descoperită, Hernandez era conştientă, respira şi era rănită, a precizat Thornburg. Ea a fost transportată la un spital din apropiere în stare stabilă.

A încercat să evite un animal

Hernandez le-a declarat poliţiştilor că a tras de volan pentru a evita un animal care i-a apărut în faţă pe Autostrada 1 şi a plonjat în gol de pe faleză. Singurul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit. Eram încă în maşină şi simţeam că apa trece de genunchi. Mă durea capul, iar când l-am atins am văzut sânge pe mâini. Motorul maşinii se oprise şi toate ferestrele erau închise. Totul se întâmplă destul de rapid aici. Mi-am scos centura şi am găsit un briceag pe care îl ţineam lângă scaunul din faţă. Am început să lovesc cu el geamul din dreptul scaunului şoferului. Fiecare os din corp mă durea, a povestit ea într-un mesaj publicat pe Facebook.

După ce a scăpat din maşină a sărit în apă a înotat până la mal unde şi-a pierdut cunoştinţa. Abia când s-a trezit a realizat ce se întâmplase. Următoarele trei zile le-a petrecut în căutarea unei alte fiinţe umane şi încercând să se facă remarcată de şoferii care treceau cu maşinile pe faleză. Apoi a intervenit deshidratarea.

Colecta apa care curgea de pe stânci

M-am întors la maşină şi am încercat să caut ceva util. Am descoperit un furtun negru de zece inci care părea să fi căzut din autovehicul în urma izbiturii. (...) M-am îndreptat cât am putut de mult spre sud pe plajă şi am auzit un picurat. M-am uitat în sus şi am observat un petic imens de muşchi din care se prelingea apă, a povestit Hernandez.

În fiecare zi acesta a devenit ritualul meu. Mă plimbam în sus şi în jos pe plajă căutând zone noi, strigând cu toată puterea 'ajutor' şi colectând apa care curgea de pe stânci. În fiecare noapte mă căţăram cât de sus puteam pentru a găsi un loc în care să dorm înainte de flux. În fiecare dimineaţă mă trezeam udă de la negura mării şi priveam răsăritul, a povestit femeia adăugând că în minte i se derulau cântece pe care nu le mai auzisem de ani buni şi îşi imagina chipul persoanei care o va găsi în sfârşit. În ultima zi ea a adormit pe plajă şi s-a trezit înainte de apus.

Am crezut că e un vis

Când m-am ridicat am văzut pe ţărm o femeie. Am crezut că e un vis (avusesem câteva astfel de vise în ultimele zile). Am strigat 'ajutooor', m-am ridicat cât am putut de repede şi am alergat spre ea. Era cu un bărbat şi cred că nu le-a venit să creadă, a povestit ea. Hernandez a fost apoi salvată de o echipă de intervenţie şi a fost transportată cu elicopterul la spital.

În primele zile după accident, am suferit o hemoragie cerebrală. În urma izbiturii mi-am rupt patru coaste, mi-am fracturat ambele clavicule, mi-a cedat un plămân, am avut vase de sânge sparte la ambii ochi şi am suferit arsuri solare severe la nivelul mâinilor, picioarelor şi feţei. Dar nimic din toate acestea nu mai contează. Simt că am tot ce mi-am dorit vreodată. (...) Am întâlnit cele mai minunate fiinţe umane pe care cred că le voi întâlni vreodată. Am trăit ceva atât de unic şi de înspăimântător încât nu-mi pot imagina un scop mai mare în această viaţă, a încheiat ea mesajul publicat pe Facebook adăugând că viaţa este incredibilă.

Vezi și: Destinul Cabanei Leaota. Lider ALDE: Să nu ne oprim aici!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel