Lăzăroiu dezvăluie motivul pentru care UDMR și UNPR ar trăda PSD

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, explică de ce reprezentanții UDMR și ai UNPR se opun alianței PSD-PPDD.

În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, ceea ce a schimbat radical ecuația alegerilor prezidențiale și, implicit cooptarea PPDD la guvernare de către PSD,  a fost "dușul rece" obținut de social-democrați la europarlamentare, respectiv cele 37% din voturile electoratului.

Citește și UDMR nu acceptă PPDD la guvernare

Astfel, potrivit fostului consilier prezidențial, premierul Victor Ponta, întrezărind riscul unui eșec la prezidențiale și demolarea Executivului, invită PPDD la guvernare, o strategie care pune piedici libertății de joc politic la care speră  UNPR și UDMR după alegerile din noiembrie.

"Ranjetul esecului a venit chiar dinspre electorat.

Simtind fiori reci, mai marii PSD si-au dat seama ca riscul de a pierde si majoritatea parlamentara, ca urmare a pierderii prezidentialelor, este major.
Ponta, care a defilat toata campania pe afisele PSD-UNPR-PC, in chip de viitor candidat la prezidentiale, a inceput sa bata in retragere.
Cand incep sa se fisureze zidurile, incerci sa le intaresti. PSD are doi parteneri mai mici, dar decisivi in mentinerea majoritatii: UNPR si UDMR.
Daca vine un presedinte din afara PSD la iarna, foarte probabil actuala opozitie va incerca demolarea cabinetului Ponta prin motiune de cenzura.
Sansele unei motiuni de succes depind de UDMR si UNPR. De ce ar trada UDMR si UNPR? Dintr-un motiv simplu. In noul aranjament de putere, cu un presedinte al tarii din afara PSD pentru urmatorii cinci ani, fiecare partid poate spera la mai mult decat are acum.
Aducerea PPDD acum, in actuala majoritate, limiteaza considerabil potentialul de santaj al UNPR si UDMR la iarna.
Iata de ce UNPR si UDMR refuza aparitia unui al treilea la masa. Nu din lacomie, ci pur si simplu pentru ca le ia din libertatea de joc dupa alegerile prezidentiale", a scris Sebastian Lăzăroiu pe pagina sa de socializare.

Citește și Revoltă a UNPR după negocierile PSD - PPDD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel