Augustin Lazăr, vizită la DNA, după refuzul Ancăi Jurma! Ce caută procurorul general

Augustin Lazăr
Descriere foto: Augustin Lazăr

Potrivit Realitatea TV, Augustin Lazăr va merge, în decursul zilei de astăzi, la DNA, pentru a discuta cu procurorii anticorupție despre un posibil interimar la șefia DNA, după ce Anca Jurma a refuzat prelungirea interimatului. 

UPDATE: Augustin Lazăr a ajuns la DNA, la 10:45. El a fost primit oficial, evitând jurnaliștii. Urmează o ședință în care să fie stabilită propunerea pentru conducerea interimară a DNA. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, la sediul CSM, că Anca Jurma a trimis o adresă în timpul şedinţei Secţiei pentru procurori prin care a informat că renunţă la acordul dat pentru delegarea la şefia interimară a DNA.

VEZI ȘI Anca Jurma renunță la șefia DNA. Mișcarea CSM

"În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei de retragere a consimţământului, acordului şi veţi vedea ce va decide Secţia la o şedinţă următoare", a declarat Toader.

Demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală


Tudorel Toader a spus că demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală. "Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal nu pot să mă substitui domniei sale în a da explicaţii", a completat el.

Ministrul Justiţiei a precizat că procedura iniţiată anul trecut de numire a procurorului-şef al DNA nu s-a încheiat. "Procedura nu s-a încheiat. Şi nimeni n-are un drept de decizie discreţionar, dincolo de exigenţele Constituţiei", a adăugat el, cu referire indirectă la preşedintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI Avocat Chitic: Iohannis, act de sabotaj. Ce nu se aude pe înregistrări


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26