Lavinia Șandru, lui Adrian Năstase: Acest lucru era imposibil

Jurnalista Lavinia Șandru îi răspunde, pe Facebook, fostului premier Adrian Năstase cu privire la o situație de care acesta a amintit. 

”Acum, când plouă peste noi cu măsuri de dreapta din partea PSD și cu măsuri de stânga din partea PNL, rememorări ca acestea pun lucrurile în perspectivă”, a scris jurnalista Lavinia Șandru, pe Facebook cu privire la o postare de luna trecută a fostului premier Adrian Năstase. 

Iată ce scria la sfârșitul lunii octombrie Adrian Năstase pe blog: 

”M-am bucurat să aflu că noul secretar general ONU este Antonio Guterres – un vechi prieten al României si al meu. Fost premier al Portugaliei, până in 2002, el a devenit, ulterior, presedinte al Internationalei Socialiste. In perioada in care el a condus Internationala, PSD a devenit membru al acestei organizatii. Oare PSD mai stie că face parte din această organizatie? Acest lucru s-a intâmplat la Congresul IS din Brazilia. Nu a fost simplu. De principiu, un singur partid este acceptat din fiecare tară sa faca parte din organizatie. De la noi, PD-ul condus de Traian Băsescu reprezenta stânga din România (!) iar la congresul din Brazilia, din instructiunile lui Băsescu, Lavinia Sandru – cea care reprezenta PD – a incercat să opună un veto la obtinerea calitatii de membru pentru PSD. Nu intru in amănunte. Cu un singur vot impotriva (cel al PD), Congresul a aprobat cererea PSD de a deveni membru al IS. Inclin să cred că relatia mea cu Guterres a contat in acea decizie. Ulterior, Guterres a venit la mai multe evenimente organizate de mine si de partid in România, inclusiv pentru a sustine candidatura mea la prezidentialele din 2004. După 2005, Guterres a fost numit presedinte al Oficiului pentru migratii al ONU, functie pe care a detinut-o timp de 10 ani”. 

[citeste si]

”Confuzia ideologică devine explicabilă când ne amintim că PD-ul, acum parte a PNL, se opunea DIN INTERIOR primirii PSD în Internaționala Socialistă”, atrage atenția Lavinia Șandru.

Jurnalista îi răspunde lui Adrian Năstase cu privire la opoziția sa de atunci: ”Doar o mică erată la amintirile lui Adrian Năstase: la Sao Paulo mi-am exprimat opoziția la primirea PSD-ului în IS, dar nu am încercat să obțin vreun veto, pentru simplul motiv că, din cauza statutului IS, acest lucru era imposibil”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel