Laura Codruța Kovesi, șefa DNA: Nu am discutat despre dosare penale nici cu Băsescu, nici cu Iohannis

Laura Codruța Kovesi, procurorul-general al DNA, a declarat duminică la ProTV că nu a discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte Traian Băsescu, nici cu actualul președinte Klaus Iohannis, nici cu premierul Victor Ponta.

 
 

"Pot doar să vă spun că după încheierea mandatului d-lui președintele Băsescu, nu am discutat cu acesta și nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte, nici cu actualul președinte", a afirmat Laura Codruța Kovesi, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică la Pro TV.

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, critici dure la adresa Parlamentului: Cătușele și arestul preventiv nu s-au inventat în 2015

De asemenea, șefa DNA a precizat și ce au vizat discuțiile pe care le-a avut cu președintele Klaus Iohannis.   

"Am avut o discuție înaintea prezentării raportului anual de activitate, cu privire la datele statistice, la datele obținute de DNA. Nu am avut discuții punctuale pe dosare, ci pe chestiuni de principiu, care vizează instituția, nevoii de resurse umane, nevoii de a modifica unele legi, chestiuni care le discutăm și cu ministrul de Justiție, și cu ministrul de Interne și care cred că sunt normale în discuțiile dintre conducătorii a două instituții importante în stat. 

Întrebată dacă a vorbit cu premierul Victor Ponta despre unul dintre dosarele care au fost deschise împotriva miniștrilor din Cabinetul său, Kovesi a infirmat: "Nu am discutat niciodată cu prim-ministrul despre dosare. Singurele discuții pe care le-am avut au fost doar cele privind invitația adresată dumnealui de a participa la raportul anual de activitate și anul trecut am avut o discuție despre suplimentaerea schemei de personal cu 50 de polițiști", a explicat Laura Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel