Laszlo Kover, șeful Parlamentului maghiar amenință Bruxelles-ul cu ieșirea Ungariei din UE

Laszlo Kover, președintele Parlamentului de la Budapesta și parlamentar Fidesz al premierului Viktor Orban, a făcut o declarație șoc la adresa Bruxelles-ului. Acesta susține că, în cazul în care Uniunea Europeana vrea să dicteze Ungariei, atunci țara sa ar trebui să se retragă treptat din organizație, relatează Budapest Business Journal, citând cotidianul origo.hu.

Laszlo Kover a declarata că, în cazul în care Bruxelles-ul vrea să spună țării sale cum ar trebui să fie guvernată, atunci seamană cu Moscova înainte de schimbarea regimului.

Kover ar mai fi afirmat că, dacă aceasta este direcția în care vrea să o apuce UE, atunci Ungaria ar trebui să aiba în vedere posibilitatea de a părăsi Uniunea, reia Hotnews.ro.

Potrivit origo.hu, Kover a mai afirmat că acesta este scenariul "de coșmar", și se îndoiește că se va ajunge până acolo.

Citește și: Conflict diplomatic Ungaria-SUA. Viktor Orban, prima reacție: Serviciile secrete pot afla numele celor acuzați

Potrivit președintelui parlamentului de la Budapesta, de la căderea comunismului, guvernele și liderii financiari din unele țări occidentale cred că pot face tot ce vor.

Discursul lui Kover a atras imediat critici din partea partidelor și politicienilor din opoziție, solicitandu-i premierului Viktor Orban să îl "disciplineze" pe colegul său de partid. Totodată, premierului i s-a cerut să anunțe expres dacă viitorul Ungariei este într-o alianță cu Moscova sau alături de Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel