Laszlo Attila îl face praf pe Vlad Voiculescu: Raportul preliminar de la Piatra Neamț este din 16 decembrie 2020! Raportul ISU, din 14 ianuarie 2021

Dr Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, a vorbit despre problemele din spitalele din România și despre raportul de la tragedia de la Piatra Neamț.

Invitat la Antena 3, senatorul UDMR Attila László a vorbit despre raportul privitor la tragedia de la Piatra Neamț. Despre acest raport, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nimeni nu l-a citit (vezi AICI):

„De ce trebuie să ajungem în situația că sunt câteva instituții care duc greul și se sufocă? În cazul de față, Matei Balș. Am lucrat o perioadă relativ scurtă în condiții destul de stresante. Eu vă spun ce înseamnă 124 de pacienți în 24 de ore. Colegii vorbesc de mii de pacienți, până la 2000 pe zi. Noi putem face față doar oprind alte activități în domeniul medical.

Dacă vă uitați pe acest raport pe care l-a făcut și domnul profesor Bubenek, domniile lor ne-au prezentat, avem personal pentru 3000 de paturi. Restul până la 5000, există, dar personal nu avem, dar nici nu ne-am ocupat, în timp, să îi formăm. După aderarea noastră a fost o condiție și poți elibera autorizarea unei secții de chirurgie, ORL, etc, doar în condițiile în care ai și paturile de terapie intensivă. E o condiție primordială. Suntem în situația în care trebuie să oprim o secție cu terapie intensivă ca să facem față situației, plus personalul.

Raportul preliminar de la (Piatra Neamț, n.r.) este acolo din 16 decembrie, Planul de măsuri este înregistrat din 23 decembrie, Raportul ISU făcut este din 14 ianuarie 2021 la Ministerul Sănătății. (...) Planul de măsuri pentru remedierea în regim de urgență, cu stabilirea sumelor necesare, pe două sute și ceva de instituții, cine este responsabilul care trebuie să îl pună în aplicare și termenul stabilit.

Aceste instituții care duc greul, au ordonanță de urgență ca să acorde asistență și trebuie să interneze pacienți chiar dacă depășesc capacitatea. Îmi cer scuze, eu am citit aceste rapoarte, ne-am întâlnit și ieri seară și am citit toate cele 262 de pagini ale unuia dintre rapoarte. Ieri am fost foarte reținut atunci când am discutat, am așteptat să ajungă în fața opiniei publice tot materialul“, a precizat Attila László.

Oana Zamfir: Ați citit sute de pagini? Vă dați seama, este secretarul Comisiei de Sănătate. Dânsul a putut să citească aceste rapoarte, domnul ministru nu a citit și a spus că o să... .

Mihai Gâdea: „Ministrul Sănătății a spus că nimeni nu a văzut raportul după Piatra Neamț. Citez: Au fost mai multe rapoarte, raportul pe care eu o să îl văd abia mâine și care este extrem de important e raportul cu privire la incendiul de la Piatra Neamț. Eu nu știu să fi văzut nici Nelu Tătaru“, a spus Mihai Gâdea.

Oana Zamfir: „E o șmecherie pe care o face, se referă doar la raportul ISU, acolo au fost controale de la Inspecția Sanitară și DSP“, a precizat Oana Zamfir.

VEZI ȘI: Vlad Voiculescu și Stelian Ion țineau la sertar OUG pentru investiții în secțiile ATI. După incendiul de la Balș, răspunde USR?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel