Vlad Voiculescu îl contrazice pe Nelu Tătaru: Nimeni din minister nu a văzut raportul de după Piatra Neamț

Vlad Voiculescu îl contrazice pe Nelu Tătaru şi spune că nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut raportul oficial întocmit după incendiul de la Piatra Neamţ, produs pe 14 noiembrie 2020.

"Au fost mai multe rapoarte. Raportul pe care eu o să-l văd abia mâine şi care e extrem de important, este raportul cu privire la incidentul de la Piatra Neamţ. Deci, până în acest moment, Ministerul Sănătăţii nu a văzut, nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut nicio versiune, măcar o versiune intermediară a raportului de după Piatra Neamţ", a declarat, luni seara, la B1TV, Vlad Voiculescu.

"Eu nu ştiu să fi văzut nici dumnealui şi nici eu nu am văzut şi, din discuţiile pe care le-am avut cu DSU, mâine vom avea o primă versiune a raportului de după Piatra Neamţ, aşa încât să vedem de unde a pornit incendiul de acolo. Şi asta e foarte important", a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Ce afirmase Nelu Tătaru

"După tragedia de la Piatra Neamţ, la nivelul Guvernului, s-a decis o serie de controale - care au fost coroborate între Ministerul Sănătăţii, Inspecţia sanitară de stat şi inspecţiile sanitare din DSP-uri, precum şi IGSU şi ISCIR - la toate secţiile de terapie intensivă, nu neapărat din spitalele COVID, ci şi din celelalte spitale, pentru a vedea realitatea, dotarea fiecărei secţii şi necesarul şi conformarea.

În acest sens, s-a făcut un raport, care a apărut chiar pe 23 decembrie. După cum ştiţi, o ordonanţă de urgenţă a fost în primă lectură, care stipula că se pot accesa fonduri europene pentru a reface aceste instalaţii. Din informaţiile mele, că şi astăzi m-am informat, această ordonanţă de urgenţă se află în continuare pe masa iniţiatorilor - Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene - pentru avizare", a afirmat Tătaru la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel