Microsoft lansează laptopuri cu autonomie incredibilă

Microsoft lanseaza primele laptopuri always-on cu platforma Snapdragon care promit o autonomie incredibilă.

Această gamă de laptopuri folosește platforma Snapdragon 835. Microsoft  încearcă prin montarea pe un laptop a unui procesor optimizat pentru dispozitivele mobile, astfel încât să ofere un produs hibrid care să ofere avantajele unei tablete combinate cu performanța unui PC.

Noile laptopuri anunță o serie întreagă de avantaje, dar de asemenea, presupun și câteva compromisuri. Cel mai important aspect este cel al autonomiei. Datorită optimizărilor de consum pe care Qualcomm le-a făcut pentru smartphone-uri, aceste procesoare vor oferi o autonomie, potrivit celor de la Microsoft, de aproximativ 20-22 de ore.

De asemenea, potrivit yoda.ro, va exista o anumită diferență de performanță între laptopurile cu Snapdragon și cele care folosesc procesoarele Intel.

Un alt aspect important este conexiunea de date de care aceste laptopuri vor beneficia. Precum smartphone-urile sau tabletele, această categorie de PC-uri va putea folosi fie conexiunea wireless, fie 4G-ul.

Autonomia foarte mare și conexiunea de date, care va compensa pentru momentele în care nu există o rețea wireless disponibilă, aduc avantajele tabletelor pe PC și stau la baza denumirii „always-on PC” pe care Microsoft o folosește pentru această categorie de laptopuri.

Datorită platformei compacte Snapdragon, dar și a faptului că nu mai sunt necesare ventilatoarele pentru răcire, noile laptopuri vor fi mai ușoare, mai subțiri și la fel de silențioase ca o tabletă.

Pe lângă diferențele de performanță ale platformele hardware, restul compromisurilor vin din zona de software. Laptopurile vor veni livrate cu o versiune specială de Windows 10, mai exact Windows 10 S, care va permite instalarea aplicațiilor doar din magazinul oficial Windows Store.

Cei care doresc să instaleze aplicații din alte surse, trebuie să facă upgrade la Windows 10 Pro

În prezent, acest upgrade este deocamdată gratuit. Noile PC-uri cu procesoare Qualcomm vor rula majoritatea aplicațiilor, cu excepția celor native, care vor funcționa cu ajutorul unui emulator, aplicație tradițională pe 32 de biți. Nu sunt suportate aplicațiile native pe 64 de biți în prezent.

Nu sunt suportate aplicatiile native pe 64 de biti in acest moment. De asemenea, nu există suport pentru programele care au nevoie de privilegii la nivel de kernel, precum antivirușii.

Unul din primii reprezentanti ai noii categorii de produse este NovaGo, al celor de la Asus

Cu un ecran de 13,3 inch, acesta va fi disponibil în două versiuni. Prima variantă, în valoare de 600 de dolari, dispune de 4 GB memorie RAM și 64 GB de stocare, iar cea de a doua versiune oferă 8 GB memorie RAM și 256 GB spațiu stocare pentru suma de 800 de dolari.

Așadar, noile „always-on PC-uri” pe care Microsoft, Qualcomm și parteneri precum Asus, Lenovo, HP sau Dell le vor lansa aduc avantajele tabletelor în lumea PC-urilor.

Principalele atuuri cu care se pot lăuda sunt: autonomia, conexiunea de date, lipsa de ventilatoare și silențiozitatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel