Lanţul fast-food McDonalds îşi redeschide restaurantele din Ucraina

Fotografie de la Robi Pastores, Pexels
Fotografie de la Robi Pastores, Pexels

Apar primele semne că Ucraina se întoarce la normalitatea dinaintea războiului. McDonalds a decis să îşi redeschidă unele restaurante. 

Gigantul fast-food şi-a închis toate locaţiile din Ucraina după ce Rusia a invadat ţara la finalul lunii februarie, dar a continuat să îi plătească pe cei peste 10.000 de angajaţi din această ţară. 

Acum, compania anunţă că îşi redeschide unele restaurante din Kiev şi din vestul ţării. În Kiev sunt deschise şi magazinele altor giganţi occidentali, cum ar fi Nike, KFC sau Mango. 

"Am vorbit cu angajaţii noştri şi aceştia au o dorinţă puternică de a se reîntoarce la muncă şi de a vedea restaurantele din Ucraina redeschise", a declarat Paul Pomroy, vicepreşedinte senior al McDonalds, citat de time.com. "În ultimele luni, credinţa că o astfel de mutare ar aduce senzaţia revenirii la normalitate a crescut", a mai spus el. 

McDonalds are 109 restaurante în Ucraina, dar nu a transmis şi câte dintre acestea se vor deschide, când se va întâmpla şi nici ce locaţii vor primi din nou clienţi. În următoarele luni, compania va lucra cu furnizorii pentru a pregăti redeschiderea şi va pune la punct măsuri de siguranţă, având în vedere că în estul Ucrainei încă este război. 

Versiunea rusească a McDonald's rămâne fără cartofi prăjiți. Influencer din Moldova, glumă tare: "Băi, hai să le plătim în cartofi pentru gaz!"

Copia restaurantului McDonald's din Rusia a rămas fără cartofi prăjiți, pe tot parcursul verii. Cum era de așteptat, internauții au început imediat să facă glume pe marginea acestui subiect. Dragoș Galbur, un influencer din Republica Moldova a venit cu idee amuzantă, în contextul în care țara sa se confruntă cu mari probleme din cauza faptului că rușii au scumpit gazul. Acesta propune ca Chișinăul să le plătească rușilor pentru gaz în cartofi.

"Versiunea rusească a McDonald's, denumită "Vkusno i Tocika" a anunțat că nu va mai vinde cartofi prăjiți cel puțin până la toamnă, din cauza lipsei de cartofi, provocată de recolta slabă din 2021, dar și datorită incapacității de import.Băi, hai să le plătim în cartofi pentru gaz!", a scris Dragoș Galbur pe pagina sa de Facebook.

"De fapt poveste se pare că este altă. Ei au furat stocurile rămase. Acum l-au epuizat și nu pot produce cartofi păi. Ni au nici măcar această tehnologie.", a comentat un internaut.

"Avea bunelul o vorbă: La așa "prieten" să am că nu-i dau", a scris un altul.

"No probleme, le vindem cartofi ECO cu 1500$ pe kg. Sa vadă ei cum e sa plătești pe gaz atâta!", a scris un bărbat. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Plecarea McDonalds din Rusia nu înseamnă doar că ruşii nu vor mai mânca burgeri. Semnal puternic, invers faţă de acum 32 de ani

Primul magazin McDonalds din Moscova s-a deschis în urmă cu 32 de ani, iar mii de ruşi s-au aşezat la o coadă care se întindea pe sute de metri. Cozile s-au repetat anul acesta, dar asta pentru că McDonalds a anunţat că se retrage din Federaţia Rusă. 

În toată Federaţia Rusă, McDonalds avea 850 de magazine deschise în regim de franciză. Chiar dacă închiderea lor este, teoretic, temporară, nu se ştie cum va fi afectată relaţia dintre colosul din fast-food şi Rusia ca urmare a războiului din ucraina. 

"Este un sentiment care apasă în Rusia acum. Pare că se întorc în trecut, şi nu în 1990, ci mai degrabă în 1970, când oamenii nu aveau acces la nimic şi trăiau izolaţi de restul lumii", a declarat Angela Stent, profesor la Universitatea Georgetown şi fost ofiţer de informaţii despre Rusia în Consiliul Naţional de Informaţii al SUA, conform The Guardian.

Când primul McDonalds s-a deschis în Rusia, Uniunea Sovietică încă nu fusese dizolvată. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel