Lansarea unei rachete SpaceX, anulată cu 1,3 secunde înainte

Imagine cu rol ilustrativ / Capsulă Dragon, lansată de SpaceX. foto: NASA
Imagine cu rol ilustrativ / Capsulă Dragon, lansată de SpaceX. foto: NASA

O problemă la motor a fost sesizată, iar testarea unei noi rachete Space X a fost oprită cu doar 1,3 secunde înainte de lansare. 

Testarea unui nou prototip de rachetă aparţinând companiei SpaceX, deţinută de antreprenorul Elon Musk, a fost anulată marţi cu doar 1,3 secunde înainte de lansare din cauza unei probleme la motor, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Testarea prototipului rachetei Starship, cu numărul de serie 8, ce vizează zborul la mare altitudine, va continua zilele următoare. Scopul experimentelor este de a testa elemente individuale ale noii rachete.

Motorul s-a oprit automat 



Anularea lansării de marţi a fost determinată de oprirea automată a motorului rachetei, a precizat SpaceX pe Twitter.

Elon Musk a încercat să reducă nivelul aşteptărilor legate de primul zbor suborbital al rachetei Starship cu noul ei sistem de propulsie, care foloseşte trei motoare Raptor, prezicând o probabilitate de succes de 30% pentru atingerea unei altitudini de peste 12.190 de metri. Acea altitudine ar fi considerabil mai mare decât nivelurile atinse în timpul precedentelor două teste, executate la altitudini de 152 de metri, informează Reuters.

Starship, o rachetă ce atinge înălţimea de 120 de metri atunci când este completată cu prima treaptă a acestui lansator greu, a fost concepută pentru a transporta un echipaj de oameni şi o încărcătură de 100 de tone până pe Lună şi pe planeta Marte. Starship face parte din gama lansatoarelor de ultimă generaţie dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile şi considerate nucleul central al ambiţiilor lui Elon Musk, care doreşte ca voiajele oamenilor în spaţiu să devină mai accesibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel