Lansare SelectUSA. Klemm, invitație către oamenii de afaceri români

Mihai Dumitru / 02 mai 2018 / 23:27 Salveaza PDF Comentarii
Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a transmis, miercuri, un mesaj oamenilor de afaceri români interesaţi să investească în SUA, invitându-i să participe la summitul SelectUSA, care va avea loc în perioada 20-22 iunie, în Washington DC.

Mesajul a fost transmis de Hans Klemm în cadrul unei recepţii dedicate summitului SelectUSA şi organizate miercuri seară la reşedinţa ambasadorului american la București, relatează Agerpres.

Oportunități de afaceri în SUA

„SelectUSA este principala iniţiativă a Guvernului Statelor Unite pentru a atrage comunităţi de oameni de afaceri din străinătate, care ar putea avea interesul să investească în SUA", a afirmat Hans Klemm, precizând că la acest eveniment potenţialii investitori români vor putea să afle informaţii cu privire la oportunităţile care există pe piaţa din SUA.

Totodată, Hans Klemm a amintit că, în ianuarie, în discursul susţinut la Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedintele Donald Trump a afirmat că „America este deschisă pentru business".

Interes potențial

Prezent la recepţie, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, şi-a exprimat speranţa că multe firme din România vor participa la SelectUSA.

„Şi în zona investiţiilor ca şi în zona comerţului balanţa trebuie să fie echilibrată întotdeauna şi salut organizarea SelectUSA. Sper ca foarte multe firme româneşti să fie prezente, să înţeleagă oportunitatea pe care Statele Unite şi piaţa din Statele Unite o reprezintă. Este cea mai competitivă piaţă. Dacă putem să avem succes în Statele Unite, cu certitudine vom avea succes oriunde în lume şi cred că este un loc unde, într-adevăr, firme care activează în domeniul IT-ului, în domeniul tehnologiilor noi ar putea să fie foarte implicate", a afirmat Radu Oprea.

Program antreprenorial

La recepţie au participat potenţiali investitori interesaţi de piaţa americană, reprezentanţi ai mediului de afaceri, oficiali ai Guvernului României şi ai Ambasadei SUA care se ocupă de investiţii.

SelectUSA se adresează celor care doresc să investească în SUA, de la multinaţionale la întreprinderi mici şi mijlocii sau de tip start-up. În 2017, summitul a reunit 3.000 de participanţi, inclusiv investitori de pe 64 de pieţe.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23