Lacăt pe școală. Profesorii de serviciu vor însoți persoanele străine

ecaterina_andronescu dcc
ecaterina_andronescu dcc

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a declarat miercuri că profesorii de serviciu vor fi obligați să însoțească persoanele străine care vor intra în instituțiile de învățământ, iar poarta se va încuia pe durata orelor, informează Mediafax.

După ce i s-a adus la cunoștință că în unele unități de învățământ intră orice persoană străină după placul inimii, Ecaterina Andronescu a replicat că școala nu poate deveni o ”cazarmă.”"Să fim serioşi, şcoala nu poate fi transformată într-o cazarmă. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Şcoala trebuie să fie o instituţie în care oamenii învaţă şi cum să se comporte, iar acest lucru este foarte important," spune ministrul Educației. Totodată, dna Andronescu e de părere că în școli ar trebui să existe niște reguli foarte stricte. "Cred că trebuie să avem nişte reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aş lăsa nicio persoană străină să se plimbe singură prin şcolă. Aş cere profesorului de serviciu să însoţească persoana respectivă acolo unde are treabă. Apoi, la sfârşitul întrevederii, acelaşi profesor de serviciu ar conduce spre ieşire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămână închisă," a subliniat ministrul educației.

După cum declară Ecaterina Andronescu, inspectoratele au primit deja directive să ia aceste măsuri. "La asta lucrăm. Am cerut deja, după evenimentele din ultimele săptămâni, ca şcolile să includă aceste prevederi în regulamentele proprii. Ne-am adaptat din mers. Încercăm, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, să găsim cele mai bune soluţii pentru stoparea violenţei în şcoală şi în afară," a adăugat ministrul Educației în timpul evenimentului Polifest, care are loc la Universitatea Politehnică din București.

Ministrul Educaţiei spunea recent că agresivitatea pe care elevii o manifestă este dincolo de instituţia numită şcoală şi că poate ar trebui introduse în şcoală "lecţii de educaţie, de toleranţă, de solidaritate cu colegii." Declarațiile ministrului Educației apar după ce în ultimele săptămâni un băiat a fost înjunghiat în picior în apropierea unei școli, iar o elevă din Brăila a fost bătută și umilită de o altă adolescentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel