La vară, benzinăriile ar putea rămâne fără combustibili în Statele Unite

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Benzinăriile din Statele Unite ar putea rămâne fără combustibili din cauza lipsei de șoferi de cisterne care să aprovizioneze pompele. 

Milioane de oameni blocați în case de mai bine de un an sunt așteptați să plece pe drum pentru vacanțele post-pandemice atât de necesare în această vară. Mult noroc însă la găsirea combustibililor, scriu jurnaliștii de la CNN.  

Asta nu pentru că nu ar exista benzină sau motorină ci pentru că Statele Unite se confruntă cu o criză acută de șoferi profesioniști care să livreze combustibilii către pompe.

Un sfert din flotă, parcată

Potrivit National Tank Truck Carriers, grupul comercial din industrie, undeva între 20% și 25% din camioanele cisternă din flotă sunt parcate în această vară, din cauza lipsei de șoferi calificați.

Mulți dintre muncitorii calificați au rămas fără job în urmă cu un an, când cererea de benzină aproape că s-a oprit cu pandemia.

Nu oricărui șofer de camion i se permite să conducă un camion cisternă. Necesită o certificare specială, inclusiv un permis de conducere comercial, și săptămâni de instruire după ce a fost angajat. Și, deși locurile de muncă sunt mai atractive, este o muncă grea și dificilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel