La un pas de război. Guaido, amenințat direct de Maduro

Guaido ar putea fi arestat dacă revine în Venezuela, afirmă preşedintele Nicolas Maduro.

Liderul opoziţiei din Venezuela Juan Guaido ar putea fi arestat dacă se întoarce în ţara sa după vizita efectuată în Columbia, a sugerat preşedintele Nicolas Maduro într-un interviu publicat marţi, relatează dpa. Nu poate să vină şi să plece. El va trebui să înfrunte justiţia şi aceasta i-a interzis să părăsească ţara. Voi respecta legile', a declarat Maduro pentru ABC News.

Curtea Supremă din Venezuela i-a interzis în ianuarie opozantului Guaido să călătorească în străinătate. Interdicţia este în vigoare în timpul cercetării sale pentru ceea ce procurorul general Tarek William Saab a numit 'infracţiuni grave de încălcare a ordinii constituţionale'. Guaido a ajuns totuşi la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul de frontieră Cucuta din Columbia pentru a supraveghea livrarea de ajutor umanitar în Venezuela, operaţiune care a fost împiedicată de soldaţi venezueleni care au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe din cauciuc.

Maduro consideră planurile de ajutor ca un complot al SUA pentru a-l îndepărta de la putere. Guaido a participat în capitala columbiană Bogota la o reuniune a Grupului de la Lima, majoritatea membrilor acestei organizaţii recunoscându-l ca preşedinte interimar al Venezuelei. El a declarat presei columbiene că va reveni în curând în Venezuela, dar Maduro a spus că va trebui să 'răspundă în faţa justiţiei'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel