La Stampa: Masacrul urșilor și lupilor, în România

Publicația italiană la Stampa a publicat un articol critic asupra hotărârii Ministerului Mediului de a ucide 140 de urși și 97 de lupi. Articolul intitulat "România: Guvernul ordonă un masacru programat pentru urși și lupi," descrie cum s-a ajuns în această situație.

Iată traducerea articolului din prestigioasa publicație italiană:

"Sunt prea multe și dăunătoare", așa că România a decis să declare război ursilor și lupilor. Un masacru autorizat de guvern. Aceasta este decizia luată de Ministerul Mediului București care a autorizat abrogarea legii a 140 de urși și 97 de lupi.


Numărul de atacuri ale urșilor asupra oamenilor, dintre care mulți au ajuns în spitale, a crescut în ultimul timp ", explică ministrul Gratiela Gavrilescu. În 2016, ministrul Mediului a anunțat intenția de a autoriza uciderea a 552 de urși, 657 de lupi și 482 de râși, dar ulterior a trebuit să abandoneze proiectul din cauza protestelor și a presiunii opiniei publice. 

Dar acum Ministerul pare hotărât să meargă până la capăt. În iunie autoritățile au fost nevoite să ia măsuri după ce au descoperit că turiștii care vizitează cetatea Dracula din Poenari, în centrul țării, întâlneau frecvent o ursoaică cu trei pui. 

Decretul ministerial stipulează că sacrificarea de urși și lupi nu poate fi pusă în aplicare decât cu acordul autorităților responsabile cu protecția mediului "și că doar personalul autorizat poate elimina animalele". De asemenea, decizia este susținută de un comitet științific care spune că sacrificarea nu pune în pericol conservarea celor două specii și stimulează reproducerea celor mai viguroase exemplare.

Nu de aceeași părere sunt și asociațiile de mediu care protestează de multă vreme.

"Ministerul ar fi făcut mai bine să elimine cauzele pentru care urșii și lupii intră în orașe. Nu e imposibil să-ți ții mâncarea departe de păduri - explică Christian Papp din partea asociației Wwf.

"Autoritățile nu dispun de mijloace suficiente pentru a verifica dacă vânătorii sau braconierii nu iau inițiativa în nume personal," a mai spus el, conform la Stampa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel