La presiunea Verzilor, guvernul austriac a anunțat că nu va susține acordul UE-Mercosur

Austria a aruncat în haos negocierile comerciale de zeci de ani dintre Mercosur și Uniunea Europeană, după ce noul guvern al țării a anunțat că nu va susține pactul în forma sa actuală, transmite express.co.uk.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a acceptat să respingă acordul comercial UE-Mercosur în forma sa actuală, pentru a asigura astfel sprijinul Partidului Verde pentru noul său guvern de coaliție. Partidul Verzilor au solicitat noi standarde de protecție a mediului și a consumatorilor în orice noi tranzacții comerciale, oferite de Bruxelles.
De asemenea, solicită ca standardele de muncă aplicabile să fie incluse în viitoarele acorduri comerciale europene.

Acordul comercial UE-Mercosur a fost convenit în principiu în 2019 după douăzeci de ani de negocieri și reunește cei 27 de membri ai blocului UE și o mare parte din America de Sud. Țările membre Mercosur sunt Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay și Venezuela.

Irlanda și Franța au amenințat că vor bloca acordul comercial, dacă Brazilia nu își asumă mai în serios obligațiile de mediu.
Jair Bolsonaro, președintele de extremă dreaptă al Braziliei, a fost acuzat că a încurajat exploatatorii forestieri să declanșeze incendiile și să nu facă intervină suficient pentru a stinge incendiile care devastează pădurea Amazoniană.

Noul guvern din Austria își propune să îndeplinească criteriile de mediu până în 2040 - cu zece ani înainte de programarea UE.

Sebastian Kurz a spus: „Am reușit să unim cele mai bune soluții din ambele lumi. Este posibil să protejăm climatul și granițele.”

Vezi și: Incendii în Amazonia: Macron ripostează după insultele lui Bolsonaro la adresa soţiei lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel