Incendii în Amazonia: Macron ripostează după insultele lui Bolsonaro la adresa soţiei lui

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat luni afirmaţiile ''extraordinar de nerespectuoase'' făcute de omologul său brazilian Jair Bolsonaro la adresa soţiei sale, Brigitte Macron, ultimul episod din seria tensiunilor dintre Paris şi Brasilia pe tema incendiilor de pădure din Amazonia, transmite AFP.

Bolsonaro a făcut ''afirmaţii extraordinar de nerespectuoase faţă de soţia mea'', a spus Emmanuel Macron în marja summitului G7 de la Biarritz. ''Ce pot să vă spun? Este trist, este trist, dar este trist pentru el şi pentru brazilieni'', a declarat şeful statului francez, adăugând că speră ca ''extrem de rapid'' brazilienii ''să aibă un preşedinte care se comportă la înălţime''.

''Cred că brazilienii, care sunt un mare popor, simt un pic de ruşine când văd acest comportament'', a adăugat Emmanuel Macron.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a preluat duminică un comentariu ofensator pe Facebook la adresa Primei Doamne a Franţei, Brigitte Macron, în timp ce unul dintre miniştrii săi l-a catalogat drept 'cretin oportunist' pe şeful statului francez, Emmanuel Macron.

Bolsonaro a reacţionat la o postare ironică la adresa fizicului Primei Doamne a Franţei (66 de ani), care apare într-o fotografie ce o dezavantajează, în comparaţie cu mai tânăra Michelle Bolsonaro (37 de ani), sclipitoare în ziua învestirii soţului său.

'Acum înţelegeţi de ce Macron îl persecută pe Bolsonaro?', se poate citi alături de fotografiile celor două cupluri prezidenţiale. Este gelozia lui Macron, pun pariu', scrie un internaut, a cărui postare a fost preluată de preşedintele brazilian.

'Nu-l umili pe tip - LOL', a reacţionat într-un comentariu preşedintele Bolsonaro, referindu-se la omologul său francez.

Întrebat de AFP dacă postarea a fost publicată de către şeful statului însuşi, un purtător de cuvânt al Palatului prezidenţial s-a limitat să afirme: 'Nu comentăm".

'Macron nu este la înălţimea acestei dezbateri (cu privire la Amazonia). Nu-i decât un cretin oportunist care caută sprijinul lobby-ului agricol francez', a scris într-o postare şi ministrul educaţiei brazilian Abraham Weintraub, referindu-se la opoziţia preşedintelui francez faţă de acordul de comerţ liber UE-Mercosur.

Jair Bolsonaro adusese deja un afront diplomatic la sfârşitul lunii iulie la adresa Parisului, când şi-a anulat o întâlnire programată cu ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, aflat într-o vizită la Brasilia.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23