La ordinul Guvernului Trudeau, poliția din Canada a securizat centrul orașului Ottawa. 191 de arestări și 76 de vehicule tractate

La ordinul Guvernului Trudeau, poliția din Canada a securizat centrul orașului Ottawa. 191 de arestări și 76 de vehicule tractate   /   Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
La ordinul Guvernului Trudeau, poliția din Canada a securizat centrul orașului Ottawa. 191 de arestări și 76 de vehicule tractate / Sursă foto: Facebook Justin Trudeau

Ocupația de trei săptămâni a centrului orașului Ottawa din cauza măsurilor impuse de guvernul Trudeau se încheie cu 76 de vehicule tractate și 191 de arestări.

Poliția canadiană a securizat duminică centrul orașului Ottawa cu gard, în timp ce angajații de la salubritate au curățat capitala cu ajutorul de zăpadă după două zile de tensiuni și 191 de arestări.

Manifestanții au folosit sute de camioane și vehicule pentru a bloca centrul orașului începând cu 28 ianuarie, ceea ce l-a determinat pe premier, Justin Trudeau, să invoce puteri de urgență rar utilizate (citește AICI).

Protestatarii au vrut inițial să pună stopeze mandatele transfrontaliere de vaccin împotriva Covid-19 pentru șoferii de camion, dar blocada s-a transformat într-o demonstrație împotriva lui Trudeau.

76 de vehicule au fost remorcate, a anunțat poliția duminică. Forțele de ordine au dat avertismente celor rămași, prin care i-au somat să plece sau vor risca să fie amendați.

Sâmbătă, poliția a folosit spray cu piper și grenade paralizante asupra protestatarilor, eliberând cea mai mare parte a zonei din fața parlamentului. Alți demonstranți au abandonat pozițiile din centrul orașului în timpul nopții (vezi AICI).

Cei arestați se confruntă cu 389 de acuzații penale diferite, inclusiv obstrucționarea poliției, nerespectarea unui ordin judecătoresc, agresiune, deținerea de arme și agresarea unui ofițer de poliție, a declarat reporterilor șeful interimar al poliției din Ottawa, Steve Bell.

„Nu am terminat încă cu această operațiune”, a spus Bell, adăugând că în „următoarele zile” poliția va stabili „cum ne menținem prezența și ne asigurăm că nimeni nu se întoarce să ne ocupe din nou străzile”. Protestatarii care au fost filmați de poliție și au părăsit orașul vor fi trași la răspundere, a spus Bell, potrivit The Guardian.

Șeful poliției din Ottawa a demisionat

Șeful poliției din Ottawa a demisionat, a declarat un consilier municipal și radiodifuzorul CBC News, după ce s-a confruntat cu critici puternice în legătură cu gestionarea protestelor antiguvernamentale din capitala Canadei.

Citând surse anonime, CBC News a raportat că Peter Sloly și-a dat demisia și va anunța public acest lucru după o ședință a Consiliului de Poliție din Ottawa.

„Șeful poliției din Ottawa Peter Sloly și-a dat demisia”, a scris consilierul Riley Brockington.

Sloly a fost criticat, deoarece poliția din Ottawa nu a reușit să disperseze un grup mare de camionagii canadieni și pe susținătorii acestora, care s-au îndreptat spre oraș la sfârșitul lunii trecute în semn de protest față de cerințele de vaccinare obligatorie pentru șoferii care fac curse SUA-Canada (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel