"La naiba cu Brexitul", noul slogan de campanie al Partidului Liberal-Democrat din Marea Britanie

Brexit
Brexit

Partidul Liberal-Democrat din Marea Britanie a dezvăluit joi noul său slogan de campanie pentru alegerile europene: "La naiba cu Brexitul", informează AFP.

Cu acest slogan pe un ton foarte familiar, acest partid centrist, care a înregistrat rezultate bune în alegerile locale de săptămâna trecută, încearcă să se poziţioneze drept "Partidul favorabil Uniunii Europene, în faţa Partidului Brexitului". Acesta din urmă, situat de partea cealaltă a eşichierului politic, se află în fruntea sondajelor, cu un mesaj simplu: guvernul i-a trădat pe alegătorii care au votat pentru Brexit la referendumul din 2016. 

"De 50 de ani suntem partidul pro-Europa", a declarat liderul liberal-democraţilor, Vince Cable, pentru cotidianul The Guardian. 

Cu două săptămâni înainte de scrutin, liberal-democraţii sunt concuraţi de Change UK, un nou partid politic format din foşti deputaţi conservatori şi laburişti care se opun de asemenea ieşirii din UE şi care doresc un al doilea referendum asupra Brexitului.

Change UK nu a vrut să formeze o alianţă cu Partidul Liberal-Democrat şi Verzii, alte două principale partide care se opun ieşirii Marii Britanii din UE.

Slogan împrumutat



Sloganul "Bollocks to Brexit" (La naiba cu Brexitul) a fost folosit până acum doar de militanţi, printre care omul de afaceri Charlie Mullins, care a etalat aceste cuvinte pe un afiş gigantic plasat deasupra birourilor societăţii sale de instalaţii sanitare Pimlico Plumbers.

Cuvântul "bollocks" - folosit în Marea Britanie - desemnează în acelaşi timp testicule şi "prostii". Termenul a fost făcut celebru de albumul "Never Mind The Bollocks" al grupului britanic de punk Sex Pistols.

Potrivit cotidianului The Guardian, candidaţii liberal-democraţi "mai delicaţi" vor putea folosi sloganul mai moderat "Stop Brexit".

Pe contul său de Twitter, Darren Grimes, care militează pentru separarea de UE, a estimat că acest partid doreşte "atât de mult să atragă atenţia, încât este gata să le arate degetul mijlociu milioanelor de oameni care au votat pentru Brexit şi care cred în el".

Marea Britanie ar fi trebuit iniţial să părăsească UE la 29 martie, însă a fost nevoită să amâne de două ori data retragerii din Uniune din lipsă de susţinere din partea parlamentarilor britanici pentru acordul asupra Brexitului încheiat în noiembrie între Londra şi Bruxelles. Noua dată limită a fost fixată pentru 31 octombrie şi ar putea fi din nou amânată.

Vezi și: SUA: Orice atac iranian împotriva sa sau a aliaţilor va fi întâmpinat cu forţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel