SUA: Orice atac iranian împotriva sa sau a aliaţilor va fi întâmpinat cu forţă

Orice atac iranian împotriva Statelor Unite ale Americii sau a aliaţilor va fi întâmpinat cu forţă, a afirmat miercuri reprezentantul special al SUA pentru Iran, Bryan Hook, relatează Reuters.

Statele Unite nu doresc război cu Iranul, ci vor continua să exercite presiune maximă asupra Republicii Islamice până când aceasta îşi va schimba atitudinea, a declarat Bryan Hook în cadrul unei intervenţii telefonice. 

El a menţionat politica externă a Iranului ca o zonă care ar putea fi schimbată, fără a da detalii, şi a apreciat că diminuarea de către Iran a unor angajamente asumate în cadrul acordului său nuclear din 2015 contravine normelor internaţionale.

Republica Islamică Iran a decis să suspende aplicarea 'unora' dintre 'angajamentele sale' asumate în cadrul acordului internaţional încheiat în 2015 privind programul său nuclear şi a ameninţat că va lua şi alte măsuri dacă puterile mondiale nu o protejează de sancţiunile SUA.

Decizia a fost adusă la cunoştinţa ambasadorilor ţărilor care rămân angajate în acord (Germania, China, Franţa, Marea Britanie şi Rusia), intervenind după retragerea unilaterală a Statelor Unite din acest pact exact acum un an. O scrisoare a preşedintelui iranian Hassan Rouhani a fost transmisă ambasadorilor acestor ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel