Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Kurban Bayram. Moment important pentru musulmanii din România

Comunitatea musulmană din România celebrează marți, 21 august 2018, Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului - Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca (Regatul Arabiei Saudite).

Kurban Bayram. Respectând tradiţia, Muftiul Muurat Iusuf va oficia Marea Rugăciune Comună (Bayram Namazı) marți, 21 august 2018, de la ora 06:58, la Geamia Hunkar, din Constanţa, iar ulterior va participa la o serie de sacrificii ritualice şi va oferi aproximativ 6000 pachete ce vor conține carne de kurban pentru familiile nevoiaşe din judeţele Constanţa, Tulcea şi Cǎlǎraşi, oferite de Muftiatul Cultului Musulman din România, împreună cu reprezentanţii Kızılay – Semiluna Roșie Hasene – Germania și ai Consulatului și Ambasadei Republicii Turcia.

Kurban Bayram. Sărbătorile reprezintă pentru toți un moment de bucurie, liniște și pace alături de cei dragi. Astăzi, 10 Zilhicce 1439 – conform calendarului islamic sau 21 august 2018 – conform calendarului gregorian, celebrăm Sărbătoarea Sacrificiului (Kurban Bayramı, Id-al-Adha), sărbătoare care comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate. Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului.

Kurban Bayram. „Pelerinajul, ce se desfăşoară după un ritual strict, reiterează pelerinajul iniţiatic al Profetului Muhammed (PbuH), la locurile sfinte ale religiei islamice, de la Mecca, Valea Mina, pe Muntele Arafat, Muzdalifa şi Medina, la care participă anual milioane de pelerini, dar şi puterea sacrificiului pentru credinţa în Creator, probată de Profetul Ibrahim." Trăim vremuri tulburi, deși nu ar trebui... Viteza, agitația, nestatornicia și neliniștea sufletească sunt cuvintele care definesc aceste vremuri... Avem nevoie, mai mult ca oricând, de CREDINȚĂ, TOLERANȚĂ, IUBIREA APROAPELUI, ÎNȚELEGERE ȘI PACE. Ne-am lăsat prinși în vâltoarea vieții, adaptându-ne ritmului global, însă uitând de semenii noștri, deși nu ar trebui... Într-o lume în care este urmărit doar câștigul, unde sufletele sunt ticsite de lucruri lumești, într-o lume în care pentru oameni primează partea materială, în care fizic suntem apropiați, dar emoțional suntem indiferenți față de semeni, kurbanul ne apropie... unul de celălalt. Kurbanul ne apropie... de Bunul Allah!", a precizat muftiul. Dovada vie de conviețuire interetnică și interconfesională din România, în special în zona Dobrogea, ne dă speranța că toate lucrurile se vor așeza la locul lor, cu voia Domnului. Muftiul Comunității Musulmane din țara noastră urează tuturor musulmanilor din România „UN BAİRAM FERİCİT!".

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.23
YesMy