Kremlinul spune că va lupta pentru bunurile Federației Ruse arestate în Ucraina

Kremlinul spune că va lupta pentru bunurile Federației Ruse arestate în Ucraina / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Kremlinul spune că va lupta pentru bunurile Federației Ruse arestate în Ucraina / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко

Kremlinul și-a anunțat intenția de a lupta pentru bunurile Federației Ruse arestate în Ucraina.

Kremlinul a numit arestarea bunurilor rusești în Ucraina furt și a anunțat că va lupta pentru returnarea lor, scrie Interfax.

"Ce fel de reacție poate exista? Reacția este negativă, negativă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

„Aceasta este o continuare a liniei care a intrat recent în vogă în mai multe state - linia privind furtul efectiv al bunurilor rusești”, a subliniat secretarul de presă prezidențial.

„Avem o atitudine negativă față de asta, ne vom lupta, ne vom apăra bunurile”, a conchis el.

Anterior, presa ucraineană, citându-l pe Vadim Melnyk, directorul Biroului de Securitate Economică, a relatat despre arestarea în Ucraina a activelor rusești și bieloruse în valoare de peste 1 miliard de ruble.

Mihail Fridman, cel mai important om de afaceri al Rusiei, mai sărac cu 420 de milioane de dolari. I-au fost confiscate activele din Ucraina

Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ale oligarhului rus Mihail Fridman. Anunţul a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Venediktova a scris pe Facebook că activele respective sunt titluri la companii cipriote care sunt păstrate în Ucraina. Oligarhul rus de origine evreiască Mihail Fridman a fost sancţionat de Uniunea Europeană în cadrul răspunsului UE la invazia militară rusă în Ucraina.

Născut în Ucraina şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, Fridman a negat orice legături financiare sau politice cu preşedintele rus Vladimir Putin. Invazia rusă în Ucraina, lansată pe 24 februarie, a scos în evidenţă presupuse legături ale evreilor ruşi bogaţi, precum Roman Abramovici, cu liderul de la Kremlin.

Mihail Friedman a co-fondat Alfa-Group, un conglomerat multinațional rusesc. Potrivit Forbes, el a fost al șaptelea cel mai bogat rus din 2017. S-a mutat apoi pe locul 11 ​​în 2020. În mai 2017, el a fost, de asemenea, clasat drept cel mai important om de afaceri al Rusiei de către bne IntelliNews. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel