Mihail Fridman, cel mai important om de afaceri al Rusiei, mai sărac cu 420 de milioane de dolari. I-au fost confiscate activele din Ucraina

Mihail Fridman, cel mai important om de afaceri al Rusiei, mai sărac cu 420 de milioane de dolari. I-au fost confiscate activele din Ucraina / Foto: Captură video Youtube
Mihail Fridman, cel mai important om de afaceri al Rusiei, mai sărac cu 420 de milioane de dolari. I-au fost confiscate activele din Ucraina / Foto: Captură video Youtube

Un tribunal din Ucraina a decis confiscarea a 420 milioane de dolari ale oligarhului rus Mihail Fridman.

Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ale oligarhului rus Mihail Fridman, transmite Agerpres, citând Reuters. Anunţul a fost făcut luni de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Venediktova a scris pe Facebook că activele respective sunt titluri la companii cipriote care sunt păstrate în Ucraina. Oligarhul rus de origine evreiască Mihail Fridman a fost sancţionat de Uniunea Europeană în cadrul răspunsului UE la invazia militară rusă în Ucraina.

Născut în Ucraina şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, Fridman a negat orice legături financiare sau politice cu preşedintele rus Vladimir Putin. Invazia rusă în Ucraina, lansată pe 24 februarie, a scos în evidenţă presupuse legături ale evreilor ruşi bogaţi, precum Roman Abramovici, cu liderul de la Kremlin.

Cine este Mihail Fridman și ce avere are

Mihail Friedman a co-fondat Alfa-Group, un conglomerat multinațional rusesc. Potrivit Forbes, el a fost al șaptelea cel mai bogat rus din 2017. S-a mutat apoi pe locul 11 ​​în 2020. În mai 2017, el a fost, de asemenea, clasat drept cel mai important om de afaceri al Rusiei de către bne IntelliNews.

În 1991 a co-fondat Alfa-Bank, care este una dintre cele mai mari bănci private din Rusia. După ce a fost CEO al TNK-BP, societatea mixtă 50/50 TNK-BP, timp de nouă ani, în 2013 și-a vândut participația din companie și a co-fondat compania internațională de investiții LetterOne. Fridman este în prezent președinte al consiliului de supraveghere al Alfa Group Consortium și este, de asemenea, în consiliile de administrație ale Alfa-Bank și ABH Holdings, scrie Wikipedia.

Totodată, el face parte din consiliul de administrație pentru VEON și X5 Retail Group. Oligarhul este membru al consiliului de supraveghere al DEA Deutsche Erdoel AG, care este deținut de LetterOne. În plus, de-a lungul timpului, Fridman a fost membru al numeroaselor organisme publice, inclusiv Uniunea Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor], Camera Publică a Rusiei și Consiliul pentru Relații Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel