Kremlinul le taie calea rușilor care vor să fugă în Georgia. Vor deschide un punct de mobilizare chiar la graniță

Kremlinul le taie calea rușilor care vor să fugă în Georgia. Vor deschide un punct de mobilizare chiar la graniță / Foto: Pixabay, de ArmyAmber
Kremlinul le taie calea rușilor care vor să fugă în Georgia. Vor deschide un punct de mobilizare chiar la graniță / Foto: Pixabay, de ArmyAmber

Rusia anunță că va deschide un punct de mobilizare la granița cu Georgia.

Un punct de mobilizare va fi deschis la granița dintre Rusia și Georgia, la punctul de control Verkhnii Lars, a informat serviciul de presă al Direcției Principale a Ministerului Afacerilor Interne pentru Osetia de Nord, scrie Interfax.

"Afluxul de vehicule care se deplasează spre Georgia este în creștere serioasă. Pentru a reduce riscurile de comportament ilegal și apariția unor situații de conflict, a fost luată o decizie de a permite cetățenilor să treacă granița pe jos", se arată în raport.

Această decizie a fost luată pentru a reduce riscurile de comportament ilegal și apariția unor situații conflictuale, a menționat departamentul. Anterior, în acest loc se putea trece granița doar cu vehicule pe roți.

"În plus, un punct de mobilizare a comisariatului militar va fi înființat în curând la punctul de control", se arată în comunicat.

Luni, viceprim-ministrul Osetiei de Nord, Irbek Tomaev, a declarat că aproximativ 3,5 mii de mașini și 1,3 mii de camioane s-au strâns în coada pentru a pleca în Georgia.

Rușii care scapă de mobilizarea lui Putin. Cei care au aceste meserii nu vor fi trimiși la război

Ministerul Dezvoltării Digitale al Federației Ruse a aprobat o listă de specialități în domeniul IT și comunicații, care fac obiectul scutirii de la mobilizare parțială, transmite serviciul de presă al departamentului. Ordinul respectiv a fost postat pe canalul oficial de Telegram al ministerului, scrie Interfax.

Pe lângă domeniile de specialitate de formare, lista include specialități precum psihologie, sociologie, comerț, publicitate și relații publice, jurnalism, lingvistică, design, administrație de stat și municipală etc. Astfel, cei care au astfel de meserii vor scăpa de mobilizare și nu vor fi trimiși la război în Ucraina.

"Nu uitați că faptul că aveți o specialitate corespunzătoare listei și un loc de muncă într-o organizație IT acreditată sau în telecomunicații nu vă dă automat dreptul la scutirea de recrutare. De asemenea, este necesară îndeplinirea unor condiții specifice", se spune în mesaj.

După cum a menționat serviciul de presă, lista a fost întocmită pe baza propunerilor de la asociațiile din industrie și companiile de bază. Ministerul a explicat ce trebuie făcut pentru a transmite informații despre angajații companiilor IT acreditate și ai operatorilor de telecomunicații care îndeplinesc cerințele pentru a nu fi implicați în serviciu în cadrul mobilizării parțiale la Serviciile de Stat.

Potrivit autorităților ruse, pe 27 septembrie, Serviciile de Stat vor lansa "un serviciu de colectare a informațiilor despre angajații companiilor IT acreditate și ai operatorilor de telecomunicații care nu ar trebui să fie implicați în serviciul militar în cadrul mobilizării parțiale".

"Practic nu este timp de testare, el vom lansa din mers", mai notează sursa citată.

Se indică faptul că cererea va fi generată chiar de angajat, dar trebuie să fie însoțită de un formular de confirmare care arată că acesta îndeplinește cerințele necesare, semnat prin semnătura electronică a directorului general al organizației. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel