Kremlinul denunţă "isteria" americanilor în legătură cu Ucraina

Kremlinul denunţă "isteria" americanilor în legătură cu Ucraina / Foto: Pixabay
Kremlinul denunţă "isteria" americanilor în legătură cu Ucraina / Foto: Pixabay

Rusia denunţă "isteria" americanilor în legătură cu Ucraina.

Kremlinul a denunţat duminică "isteria" americanilor, după acuzaţiile Washingtonului care s-a declarat "grav preocupat" de declaraţiile şi gesturile Rusiei legate de Ucraina, relatează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

"Această isterie a fost creată în mod artificial. Cei care şi-au adus forţele armate de peste Atlantic, adică Statele Unite, ne acuză de activităţi militare neobişnuite pe teritoriul nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, într-o emisiune televizată.

"Nu este deloc logic şi nici politicos", a adăugat el.

El a cerut totodată SUA şi aliaţilor lor să nu-şi mai întărească efectivele în apropiere de frontierele Rusiei, insistând că "trebuie ca NATO să pună capăt activităţilor sale provocatoare din apropierea graniţelor noastre".

Antony Blinken: Nu ştim care sunt intenţiile preşedintelui Putin



Sâmbătă, secretarul de stat american Antony Blinken a reiterat că SUA sunt "serios preocupate" de acţiunile şi declaraţiile Rusiei faţă de Ucraina, unde tensiunile sunt în creştere. "Nu ştim care sunt intenţiile preşedintelui Putin. Dar ştim ce s-a întâmplat în trecut. Cunoaştem strategia constând în a cita provocări iluzorii din Ucraina sau din oricare altă ţări şi a le utiliza ca scuză pentru planurile Rusiei", a spus Blinken.

El s-a referit la criza survenită în 2014 în Ucraina după răsturnarea guvernului ucrainean prorus. În acelaşi an, Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea, ca răspuns la revoluţia prooccidentală.

Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat ţările occidentale că instigă tensiunile crescânde la frontierele estice ale Ucrainei şi în Marea Neagră. El a acuzat de asemenea că bombardiere occidentale s-au apropiat la o distanţă de 20 km de frontiera Rusiei.

Nave de patrulare americane, trimise Kievului pentru a întări marina ucraineană în Marea Neagră

O navă, care transporta două ambarcaţiuni de patrulare recondiţionate, foste ale Gărzii de Coastă a SUA, destinate să consolideze Forţele maritime ucrainene, a tranzitat sâmbătă strâmtoarea Dardanele, după ce Ucraina şi-a exprimat îngrijorarea că Rusia ar putea pregăti un atac împotriva ei.

Nava care transportă cele două ambarcaţiuni de patrulare din clasa Island a plecat din Baltimore spre portul ucrainean Odesa la 8 noiembrie. Marinarii ucraineni au efectuat deja o instruire aprofundată pe aceste vase în SUA. Ucraina a primit două nave similare în 2019. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel