Kovesi, victima lui Toader, în ”The Guardian”. Despre ”încercări îndrăznețe” și condamnarea lui Dragnea

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Laura Codruța Kovesi este favorită pentru conducerea Parchetului European. Tudorel Toader, ministrul Justiției și cel care a revocat-o pe aceasta de la conducerea DNA, a reacționat afirmând că, pe plan european, probabil nu se cunosc abuzurile fostei șefe a DNA. 

Presa internațională e șocată. The Guardian scrie că ”Tudorel Toader a promis că va face tot ce-i stă în putință să blocheze numirea candidatului țării sale” în funcția de procuror UE. 

România e descrisă ca unul dintre cele mai corupte state UE, iar Laura Codruța Kovesi este numită ”țarul anticorupție” al României și-i sunt subliniate ”încercările îndrăznețe” în lupta cu corupția. 

Sursa citată notează că, până când a revocat-o Tudorel Toader, Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror-șef DNA, a acuzat premieri, miniștri, primari, parlamentari. 

The Guardian citează declarația lui Tudorel Toader care a spus că nu sunt cunoscute, la nivel european, abuzurile fostei șefe a DNA. Sursa citată susține că aceste comentarii ale ministrului Justiției îndreaptă lumina reflectoarelor către corupția generalizată din România. Articolul se îndreaptă cu noi critici asupra României, măsurilor luate de Guvernul român și avertismentelor date de la nivel european cu privire la statul de drept. 

Cine e mai puternic 

Revenind la Laura Codruța Kovesi, se scrie despre aceasta că este considerată cea mai bună alegere pentru conducerea Parchetului European, iar această selecție a fost făcută de o comisie independentă de judecători și procurori. 

Totodată, The Guardian scrie că, sub conducerea lui Kovesi, DNA a asigura condamnarea pentru abuz în serviciu a celui mai puternic politician român, Liviu Dragnea. Este citată și o declarație dată de fosta șefă a DNA pentru The Guardian în 2015, când spune că Guvernul încearcă să ne lipsească de instrumentele noastre, pentru a ne limita posibilitățile de investigare. 

Nu sunt scăpate din vedere nici protestele #rezist. 

Vezi și:  Kovesi, pe lista scurtă la conducerea Parchetului European. Vâlcu, scenariu: Capcană pentru PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel