Kovesi, pe lista scurtă la conducerea Parchetului European. Vâlcu, scenariu: Capcană pentru PSD

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi ar putea să conducă Parchetul European. 

Fosta șefă a DNA se află pe lista scurtă a Parlamentului European și Consiliului UE. Deschide lista și este urmată de un francez și de un german, Francois Bohnert, respectiv Andres Ritter. Decizia se ia prin votul dat în cele două forumuri, la începutul lunii martie. 

Capcană pentru PSD

Jurnalistul Val Vâlcu lansează o ipoteză în ceea ce privește această listă scurtă. El subliniază că e un risc pentru PSD, din orice perspectivă am analiza situația: ”Dacă e votată pentru conducerea Parchetului European, se va spune că e un om deosebit și că ”PSD-iștii” i-au făcut un rău, prin revocarea de la conducerea DNA. Dacă nu va fi aleasă la conducerea Parchetului European, din cauza unui referat negativ trimis din România, se va spune că s-au împotrivit cei din PSD ca un român să ajungă pe o asemenea funcție europeană. E o capcană pentru PSD, indiferent din ce perspectivă privești.”

În același timp, subliniază jurnalistul, poate fi un joc al celor care au propus-o, care, în realitate, vor mai degrabă un francez sau un german, dar e posibil ca în final să spună că nu au votat-o pentru că au primit un raport negativ din România. Prin urmare, poate fi un joc al tandemului franco-german, care să susțină că au propus și pe cineva din Est, o ”neutră din țările din Est”, dar a primit raport negativ chiar de la ea din țară. 

Vezi și: USR, scrisoare în PE despre Kovesi. Susținere pentru postul de procuror european

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel