PNL - Kovesi, surpriză. Mircea Badea: Nu se poate așa ceva!

Mihai Gadea (stg.) si Mircea Badea (ctr.) participa la lansarea volumului 'Zece ani rai', autor Mugur Ciuvica (dr.), la Standul Editorii RAO, in cadrul celei de-a XXII-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, la Romexpo.
Mihai Gadea (stg.) si Mircea Badea (ctr.) participa la lansarea volumului 'Zece ani rai', autor Mugur Ciuvica (dr.), la Standul Editorii RAO, in cadrul celei de-a XXII-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, la Romexpo.

După votul în favoarea Laurei Codruța Kovesi din Parlamentul European din urmă cu aproximativ trei săptămâni, PNL a publicat o fotografie cu următorul mesaj: PNL, PPE, AM REUȘIT! Procuror șef european (n.r. Codruța Kovesi).

În realitate, la momentul când PNL a publicat fotografia din care reieșea faptul că Laura Codruța Kovesi este deja procuror european, se încheiase doar prima rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea primului procuror-șef al Uniunii Europene.

(w670) PNL KOVESI

Realitatea este că prima runda de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-sef european nu a ajuns la o concluzie, așa că negocierile vor fi reluate peste o săptămână. Dacă nici pe 27 martie cele două instituții europene nu vor ajunge la un acord, vor fi organizate noi negocieri în luna aprilie. Negocierile între PE şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Mircea Badea, reacție în cazul Kovesi

Mircea Badea a comentat fake news-ul cu fotografia lansată în spațiul public de PNL.


"Cum adică prima rundă de negocieri a eșuat? Păi stați puțin, ea nu era deja procuror european? Ăștia de la PNL ne-au mințit?! Acum aflu că prima rundă de negocieri a eșuat?! Păi cum?! Ce se mai negociază? Nu ne anunțase PNL că Laura Codruța Kovesi este deja procuror șef european? Ce ați reușit dacă încă se negociază, iar prima rundă de negocieri a eșuat? Eu înțelesesem din această poză că Laura Codruța Kovesi a devenit procuror PNL, ceea ce oricum era, iar la nivel european, procuror PPE. Aoleu, deci PNL a făcut un fake news! PNL-ul ne minte? Mă rog, PDL. Nu mi-aș fi închipuit! Credeam că spune adevărul... Umblați cu minciuni?! Vai, dar nu se poate...", a zis, ironic, Mircea Badea.

VEZI ȘI: Mihaela Bîrzilă, la Antena 3: Am decis să difuzăm aceste imagini. Din păcate, s-a întâmplat! video



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel