Kovesi revocare - CCR, decizie. Chirieac: A spus esența

REVOCARE KOVESI. Răspuns pentru Toader de la Președinție după atac
REVOCARE KOVESI. Răspuns pentru Toader de la Președinție după atac

Curtea Constituțională a României a decis că există un conflict între Guvern și Președinție, în contextul revocării Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.  

CCR a constatat faptul că există un conflict între președinte lui Guvern, după ce Klaus Iohannis a refuzat să semneze cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, venită din partea ministrului Justiției Tudorel Toader. Urmează să se comunice, însă, cum va trebui să se procedeze pentru rezolvarea acestui caz, conform România TV. 

"Deocamdată a spus esența"

Analistul Bogdan Chirieac susține că decizia finală urmează să fie dată în scurt timp tot de CCR, însă ceea ce s-a comunicat a fost "esența".

"Deocamdată a spus esența. Că există conflict, pentru că se discuta aceste zile despre faptul că onorabila Curte a constatat că nu există conflict pe motiv că și președintele și ministrul Justiției fac parte din puterea executivă. S-a adus drept argument zdrobitor decizia onorabilei Curți din 2012 dintre Băsescu președinte, Ponta prim-ministru, vizavi de cine va reprezenta România la Bruxelles și deși amândoi făceau parte din Executiv, Curtea Constituțională a constatat că este conflict și a stabilit că președintele va reprezenta România la summitul European, deși acolo, în 99% dintre cazuri este vorba despre chestiuni economice care privesc Guvernul și nu președintele", a declarat Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel