Kovesi, procuror șef european. Cristoiu, ipoteză-cheie: Cel mai mare pericol pentru Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză cu privire la Laura Codruța Kovesi în cazul în care va ajunge sau nu procuror-general al Parchetului European. 

 În primul rând, plecarea la Bruxelles este o comedie pentru că ea nu dă interviul acum. După părerea mea, am văzut și o ipoteză, ea a știut elemente din dosar, înainte de a veni nenea acela cu citația și și-a luat dinadins bilet. Am văzut mașinăria propagandistică a ei, a spus că tocmai acum când are examen în Parchetul European. Pentru domnul Iohannis, acest moment este foarte greu. În ambele situații el pierde. Dacă ea ajunge procuror european, este a patra funcție în Uniunea Europeană, funcția este nouă și ea devine o vedetă planetară, devine Simona Halep a politicii românești. Ar fi primul român care prin forțe proprii ajunge într-o funcție. Fiind nouă această funcție, este mediatizată enorm. Vor fi mari probleme, mari anchete care ajung la vârful politicii europene. În aceste condiții, în România, cel lovit este Iohannis, nu Dragnea, că Dragnea nu are nicio imagine, ci președintele. Președintele României este ahtiat după imagine europeană, ori în România vom avea o vedetă mai vedetă decât Klaus Iohannis. 

Cel mai mare pericol pentru Iohannis

În al doilea rând, ea ajunge procuror european și vine campania electorală, unde probabil Klaus Iohannis va confrunta cu Cioloș pe ideea de lupta anticorupție. Și dacă ea dă un interviu unde spune că a rămas dezamăgită de faptul că Iohannis a renunțat la ea? Acesta este un lucru. Dacă pierde, ea are suficient capital electoral din asta, uriaș, prima pe listă, victimă. În acel moment devastează pe dreapta. Este cel mai mare pericol pentru domnul Iohannis, a spus jurnalistul Ion Cristoiu, în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Vezi și: Kovesi, la Bruxelles, după audiere. Chirieac: Trebuie pusă procuror-general european

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel