Kovesi, procuror european. Ciutacu: Nu știu de ce nu m-am dus să candidez eu

Kovesi
Kovesi

Jurnalistul Victor Ciutacu a dezbătut la România TV subiectul sprijinului acordat Laurei Codruța Kovesi de către alte state membre ale Uniunii Europene, în timp ce fosta șefă a DNA nu este susținută în Parlamentul European de către Guvernul României având în vedere faptul că țara noastră se află în timpul mandatului președinției rotative a Consiliului UE.

Mie mi se pare superb că în timp ce la noi porți o adevărată dezbatere internă dacă psd-iștii sunt sau nu trădători dacă nu o susțin pe doamna Kovesi în Parlamentul European precum ar fi din partea României, Germania și Franța nu au nicio apăsare să își retragă candidații și să o susțină pe a noastră. Spun din declarațiile publice pentru că nu am văzut o poziție oficială a guvernelor de la Paris și din Germania.Ceea ce la noi este considerată lipsă absolută de prioritism, la ei ce este considerat, pragmatism, mercantilism? În mod normal, un procuror european nu mai este funcționar și capătă statutul de demnitar.

După părerea mea, ar trebui asumat de o țară, că nu este firesc, nu mergem în persoană fizică. Nu știu de ce nu m-am dus să candidez eu în funcția de procuror european. Sunt chiar bun. Doamna Kovesi este procuror, cel puțin asta scrie în cartea de muncă a domniei sale. Dar să te duci din partea cui? Dacă vine unul din Zambia, tot procuror, poate a luptat bine împotriva corupției, acela de ce să fie discriminat dacă nu este asumat de o țară?, a spus Victor Ciutacu, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Vezi și: Kovesi, suport puternic pentru EPPO. Ziar din Bruxelles: Cine o susține. Procedura, RELUATĂ?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel