Kovesi NU SLĂBEȘTE Bulgaria. EPPO ridică excavatoare și basculante. S-au atras 6 milioane de euro pentru ele

Foto eppo.europa.eu
Foto eppo.europa.eu

O nouă anchetă a EPPO se desfășoară în Bulgaria, a anunțat Parchetul European. 

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA în România, investighează nouă companii bulgare care sunt suspectate că au comis fraudă în obținerea fondurilor europene. În această săptămână, în 22 martie, 25 de percheziții au avut loc în Sofia, dar și în alte orașe bulgare. Zece suspecți au fost interogați. 

Persoanele aflate în curs de investigare sunt manageri, proprietari și reprezentanții unor companii care au aplicat și au primit fonduri europene prin programul operațional ”Inovații și Competitivitate”, program dedicat companiilor mici și mijlocii cu scopul de a susține dezvoltarea economiei Bulgariei. Cei vizați în ancheta EPPO sunt suspectați că au participat la un grup criminal organizat și că au prezentat documente false și declarații pentru a obține ilegal acele fonduri, conform anunțului oficial EPPO. 

Perchezițiile care au avut loc în țara vecină au venit la solicitarea procurorului european delegat, cu autorizarea de la Tribunalului Penal Specializat din Bulgaria și a Direcției Generale pentru Combaterea Crimei Organizate. Au fost percheziționate 25 de case, birouri, depozite și vehicule deținute de companiile vizate. Au fost ridicat un număr mare de documente, precum și utilaje, în principal necesare în construcții (basculante, excavatoare), cumpărate cu fondurile primite, de 6 milioane de euro. 

Bulgaria, vizată în 98 de anchete ale EPPO

Biroul procurorului public european (EPPO, Parchetul European) gestionează 98 de anchete active cu privire la fraude cu fonduri europene şi cu TVA transfrontalieră în Bulgaria, indică primul raport anual al EPPO, dat joi publicităţii. Documentul acoperă perioada 1 iunie - 31 decembrie 2021. Pagubele totale din infracţiunile suspectate în Bulgaria sunt estimate la 427 milioane de euro din fonduri europene şi 3,4 milioane euro din fraude cu TVA.

Citește și: Kovesi pune tunurile pe Bulgaria. De unde nu aveau nevoie de DNA, acum îi ia EPPO pe sus! Aproape 100 de anchete în curs

Te-ar putea interesa și: EXCLUSIV  Borisov, premierul Bulgariei, SĂLTAT de Kovesi. Chirieac amintește celebra AROGANȚĂ. Gușă: Prețul a fost capul lui!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel