EXCLUSIV  Borisov, premierul Bulgariei, SĂLTAT de Kovesi. Chirieac amintește celebra AROGANȚĂ. Gușă: Prețul a fost capul lui!

Laura Codruța Kovesi- Procuror Șef European
Laura Codruța Kovesi- Procuror Șef European

Analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalistul Val Vâlcu și consultantul politic Cozmin Gușă au vorbit despre operațiunea specială a EPPO în Bulgaria, ce s-a lăsat chiar cu reținerea fostului premier. 

Ministerul de Interne din Bulgaria a confirmat pentru televiziunea NOVA că fostul premier bulgar și liderul partidului GERB, Boyko Borissov, consilierul media Sevdalina Arnaudova, fostul ministru de Finanțe Vladislav Goranov și fostul deputat și președinte al Comisiei de buget Menda Stoyanova au fost reținuți.

Acest subiect a fost dezbătut astăzi în emisiunea transmisă live de către DC NEWS TV. Emisiunea a debutat cu intervenția dlui Bogdan Chirieac care a amintit un episod din trecutul mandatului lui Borissov: 

”E o frază celebră pe care am tot citat-o când era premier, încântați de progresele pe care DNA le făcea în România când arestau la 6 dimineața cu hurta, au spus  `Tovarășe prim-ministru Boyko Borissov, nu ar fi bine după modelul românesc să facem și un DNA în Bulgaria?`. Și Boyko Borrisov a răspuns plin de îngâmfare și aroganță că `România are probleme cu corupția, ei au DNA, noi dacă nu avem probleme cu corupția, nu avem nevoie de DNA`", amintește Bogdan Chirieac.

În opinia lui Cozmin Gușă, premierul bulgar trebuia să fi fost arestat cu mult timp înainte, însă ceea ce a întârziat acest deznodământ a fost protecția germană de care a beneficiat din partea fostului cancelar Angela Merkel.

"Angela Merkel l-a blagoslovit de fiecare dată. Făcea parte din PPE și își negocia foarte bine voturile din PPE și de asta  nu s-a atins nimeni de el. E limpede că se dorește o schimbare de paradigmă în interiorul Bulgariei, după o perioadă de 20 de ani de dominație glorioasă a Germaniei de la turism până la sistemul bancar", declara Cozmin Gușă în interviu.

"Germania a fost atenționată să împartă autoritatea, iar prețul a fost capul lui Borisov"

"Să nu vă mirați dacă o să vedeți prin țările astea diverse ținte ale parchetului european la care nu v-ați fi așteptat, foști sau actuali politicieni, pentru că modelul exersat în România pe timpul statului paralel, prin executantul Kovesi, acum își va dovedi eficiența pe acest val de război rece. Va urma perioada de glorie europeană a Laurei Codruța Kovesi motorizată pe linia Soros", continuă Cozmin Gușă.

Citește și: EXCLUSIV  Lista neagră cu dușmanii lui Kovesi. Vestea momentuliui pentru ”presa cu fax”. Gușă, CULISE: Semnalul din Bulgaria e foarte clar

Înregistrarea emisiunii o puteți urmări integral mai jos.

Citiți și: Boyko Borissov, premier al Bulgariei, reținut pentru corupție. Acțiunea, coordonată prin Kovesi 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel