Kovesi, la CEDO. Sorina Matei: Să nu vă mire!

Jurnalista Sorina Matei a reacționat după ce Laura Codruța Kovesi a depus, în luna decembrie 2018, o plângere la CEDO, în care arată că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcţia de procuror şef al DNA, în urma deciziei Curţii Constituţionale din mai 2018.

”Kovesi argumentându-şi atacul ei la CEDO de tot râsul curcilor: "Decizia Curții Constituționale nu a putut fi contestată, inexistența unei căi de atac fiind stabilită de însăși motivarea Deciziei Curții Constituționale".

Femeia n-a aflat până acum că:

*1. CCR e UNICA instanţă constituţională din România, deci n-ai cale de apel pe constituţionalitate. "Curtea Constituţională este UNICA autoritate de JURISDICŢIE constituţională în România.", art 1, alin 2 din 47/1992 a CCR.

*2. A fost debarcată în urma soluţionării unui conflict juridic de natură constituţională în care CCR e obligată legal să soluţioneze conflictul şi tot legal să dea calea de urmat. "Decizia prin care se soluţionează conflictul juridic de natură constituţională este DEFINITIVĂ şi se comunică autorului sesizării, precum şi părţilor aflate în conflict, înainte de publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea I.", potrivit art 36 din legea 47/1992 a CCR.

*3. Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general OBLIGATORII şi au putere numai pentru viitor, potrivit art 147 alin 4 din Constituţia României.

Autorităţile publice implicate în conflict se CONFORMEAZĂ celor statuate de Curte, în considerarea caracterului GENERAL-OBLIGATORIU al DECIZIILOR pe care aceasta le pronunţă, potrivit art.147 alin.(4) din Constituţie.

Femeia care nu ştie lucrurile acestea de bază- ţineţi-vă bine- a fost 6 ani procuror general al României şi 5 ani procuror şef DNA. Să nu vă mire că a lăsat dezastru în urma ei pe unde a fost lipită de scaune”, a fost mesajul Sorinei Matei.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Kovesi, PLÂNGERE la CEDO. Bolcaș: Se întâmplă un lucru extraordinar

 

Kovesi, contestație la CEDO după revocare. Ciutacu a explodat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel