Kovesi explică de ce unele dosare DNA explodează târziu

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, spune, referitor la suspiciunile privind momentul când apare un dosar, că procurorii intrumentează un volum foarte mare de dosare și că undele fapte sunt sesizate la câțiva ani de la comiterea lor.

"Sunt mai mulți factori. Numărul mare de dosare în DNA: 5.400 de dosare lucrate de 80 de oameni. Stocul de dosare e extrem de mare și e preluat din anii anteriori. În al doilea rând, sunt fapte sesizate la un an sau doi de la comitere. În aceste dosare avem anumite probe de administrat. Mecanismul privind instrumentarea unui dosar presupune un anumit orizont de timp. Dosarele depind de cum poți administra probatoriul. Vorbim de dosare foarte complexe pe care nu le poti soluționa într-o lună", a declarat Kovesi, vineri, la o dezbatere GDS, potrivit revista22.ro.

Kovesi a admis că procurorii DNA se confruntă cu presiuni, dar a precizat că acestea nu sunt de natură politică.

"Sunt foarte multe presiuni exterioare, din partea politicienilor. Dar eu nu simt presiuni pentru că nu vorbesc cu ei. Nu există alte discuții decât cele în cadru organizat, instituțional. Când voi simți presiuni directe asupra mea, le voi face publice. Există alte presiuni: de timp, în spațiul public, atacuri personale. Da, există. Dar nu de natură politică", a spus procurorul șef al DNA.

Băsescu îi critică pe Nițu și Kovesi din cauza dosarelor Revoluției și Mineriadei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel