Kovesi, despre înlocuitorul său: Aș fi mulțumită ca..

Klaus Iohannis, alături de Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis, alături de Laura Codruța Kovesi

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, afirmă într-un interviu pentru revista franceză 'Femmes d'ici et d'ailleurs' că ar fi "mulțumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

Întrebată cum vede următorii ani și perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi și-a exprimat speranța că "independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba" și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba.

"Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (...). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca", a spus șefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei 'Femmes d'ici et d'ailleurs' ('Femei de aici și de pretutindeni').
 
Laura Codruța Kovesi a mai arătat că, în calitate de procuror, nu poate comenta manifestațiile de la începutul anului din România, dar spune că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție, a existat o reacție a societății civile.

"Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani", adaugă Kovesi, care susține că această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției "a devenit un subiect foarte important" în România, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel