Kovesi, declarații în presa străină despre decizia CCR

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, într-un interviu dat presei străine, a vorbit despre decizia CCR.

Emerging Europe a scris un material despre Laura Codruța Kovesi, publicat pe 23 iunie cu titlul: "Lupta împotriva corupției se duce în DNA-ul din România".

Decizia CCR

Cu privire la decizia CCR, Kovesi a spus că așteaptă hotărârea președintelui Klaus Iohannis. "Nu pot să comentez decizia Curții Constituționale. Este o decizie care mă afectează personal, dar e și o decizie care nu mă obligă să fac nimic. Aștept ca președintele să decidă ce urmează să facă", a declarat Kovesi pentru sursa citată.

Intrarea în politică

În cadrul interviului, șefa DNA a zis că nu vrea să intre în politică. "Am declarat asta în trecut, nu sunt unul dintre cei care își schimbă afirmațiile. Vreau să-mi continui munca. Sunt procuror, asta știu să fac cel mai bine. Am multă experiență și vreau să o folosesc într-un sens bun, să o împărtășesc tinerilor care intră în sistem".

OUG

Guvernarea de la București, scrie sursa citată, ar putea să accelereze procesul de aplicare a noilor legi printr-o Ordonanță de urgență, cum a făcut în ianuarie 2017. "Posibilitatea există", zice Kovesi. "Aceste schimbări pot trece printr-o ordonanță de urgență, dar este dificil să comentez. Teoretic, schimbările la codurile penale nu trebuie făcute niciodată prin OUG, decât dacă există un motiv clar de urgență. În privința modificărilor de care vorbim, nu există o asemenea urgență", a mai spus Kovesi.

Vezi și: Maria Vasii: Tocmai adversarii lui Dragnea pot să-i dea argumentul pentru anularea condamnării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel