Kovesi bagă spaima în parlamentari: Este prima dată când ...

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat că Legea Fundamentală „nu oferă parlamentarilor protecţie pentru orice”. Ea a dezvăluit că este pentru prima dată când DNA are informații conform cărora „s-ar fi oferit bunuri sau foloase” pentru ca Ordonanța ASF „să fie adoptată într-un anume fel”.

„Se află sub protecţia Constituţiei procesul legislativ şi ceea ce fac când discută un proiect de lege. Dar atunci când un senator sau un deputat comite o faptă de corupţie, solicită bani sau bunuri sau alte foloase pentru a vota în un anume fel, pentru a introduce în lege un anume amendament şi comite o faptă de natură penală, atunci nu sunt sub protecţia Constituţiei. Legea prevede în mod clar că, atunci când soliciţi bani sau bunuri pentru a-ţi exercita într-un anume fel atribuţiile de serviciu sau pentru a face ceea ce cade în competenţa ta şi soliciţi bani sau bunuri, asta se numeşte infracţiune de corupţie şi eşti pedepsit. Deci Constituţia nu oferă protecţie parlamentarilor pentru orice. Sunt sub protecţia Constituţiei din punct de vedere al drepturilor pe care le au atunci când sunt cercetaţi şi care sunt egale cu ale tuturor cetăţenilor cercetaţi”, a declarat șefa DNA, marți, la TVR.

Laura Codruţa Kovesi a dezvăluit că „este pentru prima dată când avem informaţii şi suspectăm că s-ar fi oferit bunuri sau foloase pentru ca această lege (n.r. - Ordonanța ASF) să fie adoptată într-un anume fel. Este o investigaţie în curs, deocamdată este o suspiciune care trebuie dovedită sau infirmată prin probele pe care le administrăm”.

Eficienţa DNA se vede şi în numărul trimiterilor în judecată, în numărul de rechizitorii, dar şi în condamnările defintive. Cel puţin 93% dintre trimiterile în instanţă sunt cu condamnări definitive", a adăugat procurul-șef al DNA.

Vezi și: Dosarul ICA: Kovesi vrea sentință înainte de prescripție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel