Kosovo face pași spre recunoașterea internațională. Deschide ambasadă la Ierusalim

Kosovo face pași spre recunoașterea internațională. Deschide ambasadă la Ierusalim
Kosovo face pași spre recunoașterea internațională. Deschide ambasadă la Ierusalim

Israel și Kosovo au stabilit luni legături diplomatice, țara cu majoritate musulmană recunoscând Ierusalimul drept capitala Israelului.

În cadrul unei ceremonii prin videoconferință prin Zoom, ținută la Ierusalim și Pristina, ministrul israelian de externe Gabi Ashkenazi și omologul său din Kosovo, Meliza Haradinaj Stublla, au semnat o declarație comună de stabilire a legăturilor diplomatice. Ashkenazi a mai spus că a aprobat „cererea oficială a Kosovo de a deschide o ambasadă la Ierusalim”.

Normalizarea și mișcările ambasadei vin după ce Israelul a semnat o serie de acorduri intermediate de fostul președinte american Donald Trump pentru a stabili relații diplomatice cu statele arabe, inclusiv Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Maroc și Sudan. Acele acorduri, cunoscute în mod colectiv ca Acordurile lui Abraham, au declanșat critici în multe țări majoritar musulmane. Cu toate acestea, pentru acele acorduri, Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace (vezi AICI).

Ierusalimul rămâne în centrul conflictului din Orientul Mijlociu, Autoritatea Palestiniană (PA) insistând ca Ierusalimul de Est, ocupat ilegal de Israel din 1967, să servească drept capitală a unui stat palestinian, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel