Klaus Iohannis - Theresa May. Garantarea drepturilor românilor, pe agenda întâlnirii

Crişan Andreescu / 14 dec 2018 / 14:27 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a avut vineri, 14 decembrie., la Bruxelles, o întrevedere cu premierul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord,  Theresa May.

Au fost discutate în principal subiecte aflate pe agenda bilaterală și europeană, precum procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Președintele României a exprimat speranța că eforturile Premierului britanic se vor reflecta în ratificarea cu succes în Parlamentul de la Londra a Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care să asigure o retragere ordonată și certitudine pentru cetățeni și mediul de afaceri. În egală măsură, discuțiile aferente procesului de ratificare trebuie să țină cont de toate elementele care au fost deja agreate cu Premierul britanic prin Acordul de retragere.

Președintele Klaus Iohannis a făcut referire la situația comunității românești din Marea Britanie și faptul că Acordul de retragere va reprezenta un punct important pentru garantarea drepturilor celor, care locuiesc, muncesc sau studiază în această țară. În egală măsură, Președintele României a subliniat importanța respectării principilor nediscriminării, reciprocității depline și tratamentului egal pentru toți cetățenii UE, atât cei beneficiari ai acordului de retragere, cât și cei care se vor stabili pe viitor în Marea Britanie.

Acordul privind viitoarele relații UE cu Marea Britanie

De asemenea,  Klaus Iohannis a menționat importanța discutării cât mai rapide a acordului privind viitoarele relații UE cu Marea Britanie, ca semnal al angajamentului pe care îl avem pentru menținerea unui nivel de cooperare cât mai ridicat cu partea britanică.

Președintele României a precizat că țara noastră susține pe deplin abordarea Uniunii Europene, care dorește acest parteneriat cuprinzător și ambițios cu Marea Britanie după retragerea acesteia din Uniune, care să acopere domenii diverse, de la cooperarea economică și comercială la politica externă, securitate și apărare.

Premierul Theresa May a apreciat oportunitatea dialogului avut cu Președintele Klaus Iohannis inclusiv din perspectiva retragerii Marii Britanii din UE pe durata mandatului Președintei României a Consiliului Uniunii Europene, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Vezi si: Brexit. Iohannis, informații de la Bruxelles: Ce dorește Uniunea Europeană


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25