Brexit. Iohannis, informații de la Bruxelles: Ce dorește Uniunea Europeană

Denisa Zamfir / 14 dec 2018 / 12:51 Salveaza PDF Comentarii
Brexit
Brexit

Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, a transmis că acordul privind Brexit este dorit de Uniunea Europeană.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, la Bruxelles, că acordul privind procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este dorit de UE, precizând însă că acesta nu poate fi renegociat.

"Noi, Uniunea, ne dorim un acord, ne dorim acest acord, dar nu poate fi renegociat. Deci, aici lucrurile sunt foarte clare. Însă, dorim să dăm toate asigurările care se pot da, deci, asigurări politice, că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Despre asta este vorba. Temerea în Marea Britanie este că vom împinge negocierea unui acord ad calendas, cum se spune. Or, nimeni nu are astfel de intenţii şi nimeni nu-şi doreşte să se declanşeze backstop-ul. Este o chestiune teoretică, mai degrabă juridică, care, din motive de siguranţă juridică, a fost inclus acolo, dar noi nu ne dorim aşa ceva. Şi asta vrem să explicăm încă o dată părţii britanice. Noi vrem o relaţie bună, vrem o relaţie viitoare care funcţionează foarte bine. Şi aceste asigurări putem să le dăm fiecare în parte", a afirmat Iohannis la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Întâlnire cu Theresa May

 

Totodată, întrebat dacă o să aibă vineri discuţii cu premierul britanic, Theresa May, el a precizat: "Da, am de gând să mă întâlnesc cu doamna May scurt, o bilaterală scurtă, ca să o încurajez un pic".

De asemenea, chestionat dacă se aşteaptă la un nou summit pe Brexit în luna ianuarie, şeful statului a spus:. "Nu, nu mă aştept la asta. Ne aşteptăm la un vot pozitiv din partea Parlamentului britanic, nu la un Summit".

Vezi și: Iohannis - Merkel, întâlnire la Bruxelles. Ce au discutat

Brexit. Ambasadorul Dan Mihalache: Impactul ieșirii MB din UE asupra României


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28