Klaus Iohannis: România acordă o atenție specială relației cu Sfântul Scaun

Klaus Iohannis a declarat vineri, la Roma, că România acordă o atenție specială relației cu Sfântul Scaun și apreciază în mod deosebit viziunea Sanctității Sale, Papa Francisc, despre nevoia de a crea mai multă solidaritate în societate.

Klaus Iohannis a vizitat Colegiu Pontifical Pio Romeno și a participat la o scurtă slujbă religioasă oficiată în capela colegiului.

"România are prin istoria și cultura sa istoria unei relații speciale cu Sfântul Scaun, pe care a exprimat în numeroase rânduri prin dialogul ecumenic și prin rolul pe care îl recunoaște bisericilor în societate. Dorința noastră e să dezvoltăm și să aprofundăm colaborarea excelentă existentă în prezent în planul relațiilor bilaterale", a mai spus Klaus Iohannis, în discursul susținut cu această ocazie.

El a apreciat activitatea Colegiului, arătând că acesta a fost și este "un loc de iradiere a spiritualității și culturii" și a amintit în acest context ierarhi precum Iuliu Hossu, care au cunoscut "prigoana și martiriul" din timpul regimului comunist.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit vineri, la Vatican, de Papa Francisc, șeful statului fiind însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, și de delegația prezidențială, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Iohannis de a vizita România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel