Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Iohannis de a vizita România

Papa Francisc a acceptat cu plăcere invitația de a vizita România adresată, vineri, de către președintele Klaus Iohannis, a anunțat Administrația Prezidențială.

"Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice", informează sursa citată.

De altfel, președintele Iohannis a anunțat înainte de plecarea în vizita oficială în Italia și la Vatican, că va adresa o invitație Papei Francisc să viziteze Romania, și că spera ca aceasta să aibă loc în 2018, arătând că a avut o discuție și cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

Klaus Iohannis, daruri pregătite pentru Papa Francisc: o gravură și o emisiune numismatică de aur

Președintele Klaus Iohannis a fost primit în audienţă, vineri dimineață, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

Vizita a avut loc la exact 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice bilaterale, la 15 mai 1990, tema discuțiilor fiind relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun.

"De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate", precizează Administrația Prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel