Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe: Este șocant și revoltător

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe omologului său polonez, Andrzej Duda, după moartea, în urma unui atac, a primarului din Gdansk, şeful statului subliniind că politica se combate cu argumente, nu cu violenţă.

"Am aflat cu profundă indignare despre atacul sângeros căruia i-a căzut victimă primarul oraşului Gdansk, Pawel Adamowicz. Este revoltător şi şocant că violenţa îşi găseşte tot mai des locul în viaţa publică. Politica se combate cu argumente, nu cu violenţă. În numele poporului român şi al meu personal, transmit condoleanţe familiei îndoliate şi îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate cu suferinţa prin care trece în acest moment poporul polonez", se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni la spital, după ce duminică a fost atacat cu cuţitul în timpul unui eveniment filantropic.

Potrivit agenţiilor de presă străine, înjunghiat în timpul unui concert caritabil, în faţa a mii de spectatori, Pawel Adamowicz a fost grav rănit la inimă, în diafragmă şi abdomen.

Agresorul său, un localnic din Gdansk în vârstă de 27 de ani, care tocmai a ieşit din închisoare, unde stătuse mai mult de cinci ani pentru jafuri bancare, a fost reţinut imediat.

Ce a declarat agresorul înainte de arestare

Înainte de a fi arestat, el a declarat că vrea să se răzbune, afirmând că a fost băgat după gratii şi a fost torturat de către partidul centrist Platforma Civică (PO, în prezent în opoziţie), care se afla la putere la vremea respectivă. Acest partid a sprijinit candidatura lui Pawel Adamowicz, în cadrul alegerilor municipale din toamna anului trecut.

Primarul oraşului Gdansk era un opozant declarat al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Pawel Adamowicz (53 de ani) era unul dintre cei mai longevivi primari din Polonia, fiind în această funcţie din 1998. La alegerile regionale din 2018, el a obţinut 65% din voturi.

Vezi și: Chirieac, detaliu-cheie despre mișcarea lui Iohannis de la restaurant

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel