Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah

Sărbătoarea de Pesah reînnoieşte sensul libertăţii în contemporaneitate şi oferă un prilej în plus de a cultiva dialogul şi toleranţa, a arătat preşedintele Klaus Iohannis.

Mesajul şefului statului a fost prezentat, luni, de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, cu prilejul Cinei de Pesah, la Sinagoga Mare din Bucureşti, a informat Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat.

'Comemorare a eliberării poporului evreu din robie, Pesah reînnoieşte sensul libertăţii în contemporaneitate. Pesah ne dă ocazia unei reflecţii asupra valorilor tradiţionale care continuă să reunească poporul evreu în jurul familiei şi Templului, identificându-l în simfonia civilizaţiilor.

Prin cunoaşterea şi împărtăşirea tradiţiilor care duc mai departe spiritul unei civilizaţii milenare, bogate în semnificaţii pentru întreaga umanitate, sărbătoarea evreiască de Pesah oferă un prilej în plus de a cultiva dialogul, toleranţa', se arată în mesajul respectiv.

Klaus Iohannis a transmis comunităţilor evreieşti din România un călduros 'Hag Pesah Sameah!'.

'Cu ocazia Sărbătorii de Pesah, doresc să adresez conducerii şi tuturor membrilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România gândurile mele cele mai bune însoţite de calde urări de fericire şi bună convieţuire. Fie ca sărbătoarea aceasta să vă prilejuiască bucuria comuniunii în spiritul rugăciunii, al solidarităţii şi al recunoştinţei', a fost urarea preşedintelui, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel