Klaus Iohannis, mesaj către Guvern după protestele violente. Bogdan Chirieac, paralelă cu demonstraţiile REZIST. USR, "aroganţă" în relaţia cu preşedintele

Sursa: Administraţia Prezidenţială
Sursa: Administraţia Prezidenţială

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat după mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la protestele din ultimele zile din România. Acesta a făcut o paralelă cu protestele împotriva Guvernelor PSD, când protestatarii erau numiţi "tinerii frumoşi şi liberi". În plus, acesta a mai vorbit şi despre "aroganţa" USR-ului în raport cu societatea şi cu preşedintele Klaus Iohannis. 

"Nimeni nu e de acord cu violenţa, niciun om civilizat nu e de acord cu asta. Violenţele au fost foarte puţine în cele 70 de oraşe din România. Când se demonstra pentru "Dragnea la puşcărie" şi împotriva ciumei roşii, demonstraţiile erau bune, iar demonstranţii erau tinerii frumoşi şi liberi. 

Când se demonstrează acum împotriva Guvernului - pentru că e o manipulare că se manifestează împotriva restricţiilor, ele au fost doar scânteia care au aprins scena socială - împotriva aroganţei, dispreţului, sentimentului pe care cei din USR îl au, că nu mai pot fi mişcaţi din fotoliile lor, şi chiar nu pot fi mişcaţi, vedeţi cazul Vlad Voiculescu. Evident, există o mare nemulţumire, de care nu s-a scăpat prin alegerile din decembrie. S-a ales atunci ca alegerile să fie făcute în plină pandemie, milioane de oameni nu au ieşit de frica molimei. Aşa că acum avem această situaţie. 

Aceşti demonstranţi nu mai sunt frumoşi şi liberi, sunt săraci, analfabeţi funcţional şi, cum a spus dl Barna, sunt huligani", a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

VEZI Dan Barna îi face huligani și fasciști pe protestatari: Aproape mi s-a făcut rău! Toleranță ZERO, asta e poziția Guvernului

Guvernul, reacţie după mesajul lui Iohannis? 

Întrebat dacă Guvernul va comunica mai bine măsurile după mesajul lui Klaus Iohannis, Bogdan Chirieac a spus că este puţin probabil să se întâmple asta. 

"Mi-e teamă că nu. Pe de o parte, în mod evident, Florin Cîţu e premier şi mai mult tehnocrat. Eu încep să am încredere în deciziile economice ale lui Florin Cîţu, dar ca om politic nu e de acolo. USR-ul arată dispreţul caracteristic. Adică nu ai ce să aştepţi de la dl Vlad Voiculescu decât să te privească de sus, la dl. Drulă dacă bagi grevă eşti terorist. E un dispreţ total pentru românii care nu sunt în bulele domniilor lor. 

Cred că ar fi un motiv bun acum pentru dl preşedinte să comunice, cum o făcea în urmă cu ceva timp. Pentru că demonstraţiile astea sunt ultimul lucru de care avem nevoie într-o ţară devastată de molimă şi de criză economică", a mai spus Bogdan Chirieac. 

VEZI Președintele Klaus Iohannis, prima reacție după protestele de aseară: Condamn orice încercare de a captura politic protestele

Vlad Voiculescu, "zece clase de aroganţă peste Adrian Năstase"

"Dl Voiculescu este pus cu penseta acolo. Şi înţelege să dispreţuiască şi să fie cu 10 clase de aroganţă peste faimosul Adrian Năstase. Şi totuşi rămâne pe loc în ciuda tuturor scandalurilor în care este parte. Nu se sperie, nu se intimidează, şi cred că nici conducerea USR de zicerile dlui Klaus Iohannis", a concluzionat analistul politic. 

VEZI Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prins fără mască pe holurile Parlamentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel