Dan Barna îi face huligani și fasciști pe protestatari: Aproape mi s-a făcut rău! Toleranță ZERO, asta e poziția Guvernului

foto gov.ro
foto gov.ro

Dan Barna, liderul USR, se declară revoltat de protestele de luni seară din țară și-i face huligani pe protestatari. În schimb, afirmă că protestele la care a participat și el împotriva Guvernului PSD reprezintă un ”drept la protest”. 

Protestele anti-PSD, văzute de Barna ca un ”drept firesc”

Dan Barna că sunt două planuri de discuție: ”pe de o parte dreptul cetățenilor de a protesta, este un drept firesc, eu însumi și mulți din actuala guvernare au protestat în anii din urmă la ceea ce a însemnat guvernarea Liviu Dragnea și toate acele abuzuri asupra democrației pe care le-am amendat la momentul acela, deci pe acest plan al dreptului la protest nu e nimic de spus.

”Aproape mi s-a făcut rău”

Al doilea plan cel puțin la fel de grav e cel legat de faptul că de aseară avem în mod oficial un partid extremist în Parlament, care și-a asumat aceste proteste și partea aceea dintre cei care au demonstrat, care consideră că e legitim să o ameninți pe Maia Morgenstern, să mergi la primarul Timișoarei acasă și să strigi repertoriul fascist, revoltător și de neacceptat, cei care s-au dus în mod revoltător, aproape mi s-a făcut rău, în curtea spitalului din Bacău, strigând la medici și la ambulanțe, asasinilor- acele persoane sunt huligani, sunt persoane din zona extremismului, fascismului și faptul că am putea să avem orice toleranță față de ei este exclus.

”Toleranță zero”

Mesajul e foarte clar, dreptul la protest pentru niște măsuri cu care o parte din cetățeni nu sunt de acord este un drept firesc, dar manifestările huliganice, de registru fascist, sunt de neacceptat și mă aștept în continuare - și aceasta va fi și este poziția Guvernului - toleranță zero față de aceste manifestări care ne aruncă ani mulți înapoi în ceea ce înseamnă o democrație în care drepturile și respectul celuilalt înseamnă foarte mult” a afirmat vicepremierul Dan Barna, la Digi24. 

”E o societate în care o mână de huligani și de derbedei încearcă să confiște agenda publică” mai acuză liderul USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel